Riverbed introduceert nieuw Xirrus-wifi-accesspoint

5 september 2017

Riverbed Technology introduceert een nieuw Xirrus-wifi-accesspoint (AP). De nieuwe Riverbed Xirrus Wave 2 AP (model: XD2-230) stelt organisaties in staat om bedrijfskritische applicaties te ondersteunen in mobiele omgevingen – op zeer kostenefficiënte wijze en met zero touch-configuratie. De Riverbed Xirrus Wave 2 AP versterkt bovendien de draadloze en bekabelde LAN-mogelijkheden van Riverbeds SD-WAN-oplossing SteelConnect.

De nieuwe AP is de eerste uitbreiding van de Riverbed Xirrus-productlijn sinds de overname van Xirrus, provider van wifi-netwerken. Nu mobiele applicaties niet meer weg te denken zijn, moeten organisaties ervoor zorgen dat hun draadloze infrastructuur blijft voldoen aan alle behoeften. Gartner voorspelt dat we in 2020 zo’n 20,4 miljard verbonden devices zullen gebruiken. Riverbed Xirrus speelt in op de vraag naar draadloze infrastructuur – voor zowel de kleinste kantoren als de grootste en meest veeleisende bedrijven. De Riverbed Xirrus Wave 2 AP levert de prestaties en de geavanceerde service die nodig zijn voor het bouwen van een moderne infrastructuur die schaalbaar en flexibel genoeg is om aan toekomstige behoeften te voldoen.

De nieuwe wifi-oplossing is een 802.11ac-AP, te beheren vanuit de cloud of on-premise. De AP omvat een krachtige, geïntegreerde controller inclusief layer 7 application visibility. Met drie radiotechnologieën – inclusief Bluetooth Low Energy (BLE) – biedt model XD2-230l veilige toegang voor wifi-gebruikers en Internet of Things-devices (IoT) met een gebruiksvriendelijke SaaS-oplossing.

De nieuwe Wave AP levert een onovertroffen prijs-kwaliteitsverhouding bij 3.9 Gbps wifi-bandbreedte. Een krachtige on-board controller maakt applicatiegebaseerde policycontrole, geïntegreerde locatiediensten en software-defined radiotechnologie mogelijk aan de rand van het netwerk. Zo zijn aanvullende controllers en serviceapparaten, en de bijkomende kosten en complexiteit, niet langer nodig en wordt de total cost of ownership (TCO) verkleind met dertig procent of meer.

Beheer wordt geregeld via de cloud of een on-premise Xirrus Management System (XMS). Gebruikers krijgen compleet inzicht in, en controle over alle devices en applicaties vanuit één enkele console. De EasyPass SaaS-oplossing biedt beveiligde toegang voor een onbeperkt aantal gebruikers of devices. EasyPass maakt veilige wifi-verbinding makkelijker door integratie met Microsoft Azure en Google-applicaties. Dit maakt single sign-on voor zowel gebruikersapplicaties als wifi mogelijk. Ook voegen gebruikers eenvoudig IoT- en privé-devices (BYOD) toe dankzij unieke per-user-beveiligingscredentials die toegang versleutelen op apparaatniveau.

“Het snelle tempo van veranderingen en de behoefte om meer te doen met minder hebben vandaag de dag een belangrijke invloed op IT-besluitvorming. Voor bedrijven zijn operationele efficiëntie en flexibiliteit de sleutel om competitief te blijven”, zegt Thomas Verhaeghe, Country Manager Benelux bij Riverbed Technology. “De nieuwe XD2-230-oplossing biedt de ultieme combinatie van prestatie, flexibiliteit en waarde voor draadloze service in het huidige businessklimaat. Zo voldoen we aan de groeiende en wisselende eisen op het gebied van draadloze verbinding – zowel vandaag als in de toekomst.”

Pin It on Pinterest

Share This