Dit is één van de grootste bitcoin mijnen ter wereld (foto’s)

23 augustus 2017

Verschillende bedrijven wereldwijd houden zich bezig met het op grote schaal mijnen van bitcoins. Een voorbeeld is het Chinese bedrijf Bitmain, dat ondermeer in de Chinese stad Ordos een enorme bitcoin mijn heeft gevestigd. De website Quartz is op bezoek geweest in de Ordos mijn en heeft een fotoreportage gemaakt.

De Ordos mijn is gevestigd op het SanShangLiang industriële park aan de rand van Ordos. Het mijnen van bitcoins verbruikt grote hoeveelheden energie en is dan ook niet goedkoop. Ondanks een dagelijks energierekening van maar liefst 39.000 dollar is de mijn echter lucratief. Ter illustratie: in totaal strijden bitcoin mijners dagelijks om ruim 7 miljoen dollar aan nieuwe bitcoins per dag. De faciliteit is goed voor maar liefst 4% van de totale rekenkracht op het bitcoin netwerk, wat een uitzonderlijk hoog percentage is voor één enkele faciliteit.

25.000 bitcoin miners

In totaal bestaat de faciliteit uit acht verschillende gebouwen, waarin 25.000 bitcoin miners zijn ondergebracht die 24 uur per dag draaien. Deze worden niet alleen ingezet voor het mijnen van bitcoins; één van de acht gebouwen is toegewijd aan het mijnen van de cryptovaluta litecoin. Op de onderstaande foto’s zijn een aantal servers in één van de acht gebouwen die de Ordos mijn telt te zien.

Bitcoin miners in de Ordos mijn van Bitmain (foto door Aurelien Foucault voor Quartz)

Bitcoin miners in de Ordos mijn van Bitmain (foto door Aurelien Foucault voor Quartz)

 

De Ordos mijn van Bitmain wordt gekoeld met grote industriële ventilatoren (foto door Aurelien Foucault voor Quartz)

De Ordos mijn van Bitmain wordt gekoeld met grote industriële ventilatoren (foto door Aurelien Foucault voor Quartz)

De volledige fotoreportage is beschikbaar bij Quartz.

Pin It on Pinterest

Share This