Oracle breidt Enterprise Performance Management Cloud uit

18 augustus 2017

Om organisaties te ondersteunen bij het voorspelbaar maken van prestaties en om meer zekerheid te bieden bij het rapporteren, introduceert Oracle uitbreidingen van Oracle Enterprise Performance Management (EPM) Cloud. De nieuwe toevoegingen bestaan onder andere uit nieuwe mogelijkheden voor belastingrapportages, winst- en kostenmanagement, en nieuwe strategische modellen en functionaliteiten voor rapportagemanagement.

OracleIn de hedendaagse internationale economie moeten organisaties hun businessmodellen continu aanpassen als reactie op marktkansen en disruptieve dreigingen. Oracle EPM Cloud helpt financiële teams digitale technologieën en moderne best practices snel en effectief te implementeren. Zo zijn zij beter in staat om deze veranderingen succesvol te managen – van strategie tot en met resultaten. Met Oracle EPM Cloud zijn organisaties in staat om accurate en flexibele plannen te maken over financiën en operationele bedrijfsvoering, boekenafsluiting te versnellen, interne en externe rapportages te stroomlijnen en compliance met regelgeving voor belastingrapportage te garanderen.

“Managers hebben vandaag de dag te maken met ongekende veranderingen, wat een nieuwe manier van denken over traditionele EPM-processen en -modellen vereist”, zegt Peter Fleischmann, Senior Sales Director Digital Finance & Supply Chain Management bij Oracle. “Om in deze nieuwe bedrijfsomgeving succesvol te zijn, moeten financemanagers vol vertrouwen hun werkzaamheden uitvoeren, de resultaten voortdurend monitoren en zo flexibel zijn, dat ze hun koers indien nodig kunnen aanpassen. Met de nieuwe toevoegingen aan Oracle EPM Cloud kunnen onze klanten profiteren van de ontwikkelingen en van de cloud, en grijpen zij kansen sneller dan hun concurrentie.”

Om Oracle EPM Cloud verder uit te breiden en organisaties snel en intuïtief inzicht te geven in winst en kosten, introduceert Oracle Profitability and Cost Management Cloud. Hiermee worden zakelijke gebruikers weer de baas over op allocatie gebaseerde bedrijfsprocessen, zoals klant/productwinstgevendheid, managementtoewijzingen en shared services-kosten. Het geeft organisaties meer inzicht in verborgen winst- en kostenfactoren in belangrijke bedrijfsdimensies, zoals producten, klanten, sales en kanalen, waarmee ze hun bedrijfsprestaties kunnen verbeteren.

Oracle introduceert daarnaast Oracle Tax Reporting Cloud. Dit geeft organisaties volledige toegang tot de financiële gegevens en processen die nodig zijn om een efficiënte en transparante belastingfunctie op te bouwen. Deze mogelijkheid helpt het verzamelen van belastinggegevens en analyseprocessen te stroomlijnen en stelt internationale organisaties in staat om complexe, landspecifieke belastingrapportage-eisen te beheren via automatisering.

Naast deze nieuwe uitbreidingen breidt Oracle ook de functies van Oracle EPM Cloud uit om organisaties van elke omvang toonaangevend te maken in de digitale economie. Met de nieuwe functies voor Strategic Modeling ontwikkelen organisaties modellen voor langetermijnprognoses met geavanceerde mogelijkheden voor scenariomodellering en schuld- en kapitaalstructuurfuncties. De nieuwe functies voor Disclosure Management stellen gebruikers in staat om regelgeving in te voeren in een uniforme en samenwerkende omgeving.

“Onze klanten hebben continu te maken met disruptie in hun sector. Zeer ontwikkelde mogelijkheden voor planning en analyse zijn voor CFO’s dan ook onmisbaar”, zegt Richard Beacham, Principal and EPM Practice Lead bij KPMG in de Verenigde Staten. “Met deze nieuwe functies van Oracle blijven onze klanten ongetwijfeld onze Oracle EPM Cloud-oplossingen implementeren om hun bedrijfsvoering te transformeren en concurrentievoordeel te versnellen.”

Pin It on Pinterest

Share This