Teradata neemt specialist in bare-metal softwareprovisioning StackIQ over

19 juli 2017

Data- en analysebedrijf Teradata neemt StackIQ, ontwikkelaar van een van de snelste bare-metal softwareprovisioningplatformen, over. StackIQ heeft cloud- en analysesoftware geïmplementeerd op miljoenen servers in datacenters over de hele wereld. Naast technologie wordt ook het ingenieursteam van StackIQ overgenomen

De kennis en ervaring van StackIQ’s op het gebied van opensourcesoftware en grote clusterimplementaties zal door de overname gebruikt worden om de implementatie van Teradata Everywhere te vereenvoudigen en te automatiseren. Dit helpt klanten Teradata-oplossingen sneller en flexibeler in hybride cloudomgevingen te implementeren, waardoor ze sneller kunnen innoveren en nieuwe analytische applicaties voor hun organisatie kunnen ontwikkelen. Het ingenieursteam van StackIQ zal zich bij de R&D-organisatie van Teradata aansluiten. Het team gaat helpen bij het sneller automatiseren van software-implementaties in zowel operationele en engineering ecosystemen als die van eindgebruikers.

Integratie in IntelliFlex, IntelliBase en IntelliCloud

“Teradata is trots op het bouwen en investeren in oplossingen die het leven makkelijker maken voor onze klanten,” zegt Oliver Ratzesberger, Executive Vice President en Chief Product Officer bij Teradata. Ratzesberger geeft aan dat de technologie van StackIQ wordt toegevoegd aan IntelliFlex, IntelliBase en IntelliCloud. Dit stelt Teradata in staat haar mogelijkheden te versterken en te herdefiniëren hoe systemen wereldwijd worden geïmplementeerd en beheerd.

Teradata is door de overname eigenaar van het intellectueel eigendom van StackIQ dat software-implementaties in grote serverclusters (zowel fysiek als virtueel/in de cloud) automatiseert en versnelt. Deze verbeterde automatisering geldt voor alle Teradata Everywhere-implementaties, wat de bouw- en levertijden verkort voor complexe analytische oplossingen. Verder voegt het ook de mogelijkheid toe om software-only ‘appliances’ te beheren in een hybride cloudinfrastructuur. De snelheid van Teradata’s nieuwe geïntegreerde oplossing maakt het verder mogelijk om snel interne test- of benchmarking-hardware op te leveren, evenals het snel wisselen van technologie om tegemoet te komen aan de veranderende workloads van klanten.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This