Cloud security specialist Observable Networks ingelijfd door Cisco

17 juli 2017

Cisco neemt Observable Networks over. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van de volledige IT-infrastructuur, inclusief public cloud omgevingen. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

CiscoObservable Networks levert technologie waarmee het gedrag van gebruikers op alle apparaten die met het bedrijfsnetwerk zijn verbonden wordt geanalyseerd. Dit geeft security professionals in real-time inzicht in het gedrag van alle gebruikers, ongeacht of deze op on-premise infrastructuur actief zijn of in de public cloud.

Machine learning

Observable Networks maakt gebruik van cloud-native machine learning technologieën om insider threats en andere dreigingen snel en nauwkeurig op te sporen. De producten van het bedrijf zijn geschikt voor cloud omgevingen en kan eenvoudig worden ingeschakeld voor ondermeer Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Cisco wil met behulp van Observable Networks zijn Stealthwatch oplossing uitbreiden naar de cloud en hier mogelijkheden voor schaalbare gedragsanalyse aan toevoegen. De overname ondersteunt de strategische transitie van Cisco naar software-centrische oplossingen.

Security Business Group

Het team van Observable Networks wordt onderdeel van de Security Business Group van Cisco. Deze divisie staat onder leiding van David Ulevitch, oprichter van het eerder door Cisco overgenomen OpenDNS. Cisco verwacht de overname van Observable Networks in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2018 af te ronden.

Pin It on Pinterest

Share This