Google bouwt Luxemburgs datacenter ter waarde van 1 miljard euro

14 juli 2017

Google gaat een nieuw datacenter bouwen in Luxemburg. Details over het project zijn niet bekend, al is wel duidelijk dat de Amerikaanse techgigant een miljard euro in het project wil steken.

Dit maakt de Luxemburgse minister van Financiële Zaken Etienne Schneider bekend op de Luxemburgse radiozender 100,7, meldt de Luxemburger Wort. Over het project is alleen bekend dat het datacenter wordt gebouwd op een stuk grond van 25 hectares. Naar verwachting maakt Google eind deze maand meer details bekend.

Google beschikt op dit moment over vijf datacenter in Europa. Het gaat hierbij om twee datacenters in Ierland, een Fins datacenter, een rekencenter in het Belgische Saint-Ghislain en een datacenter in de Nederlandse Eemshaven.

Pin It on Pinterest

Share This