Nlyte System Utilization Monitoring geeft inzicht in server- en CPU-gebruik

22 juni 2017

Nlyte Software lanceert Nlyte System Utilization Monitoring (N-SUM). Deze schaalbare monitoringsoplossing geeft inzicht in het server- en CPU-gebruik in een datacenter. De data kan worden gecombineerd met real-time informatie over power en cooling, servers en virtualisatie in Nlyte’s Platinum Edition om in real-time een compleet beeld te krijgen van een datacenter.

N-SUM geeft inzicht in het server- en CPU-gebruik op datacenter-, datahal- of rack-niveau. Daarnaast is het mogelijk zogeheten ‘comateuze servers’ op te sporen. Dit zijn servers in het datacenter die in de praktijk niet worden ingezet, maar wel energie verbruiken. Door deze servers uit te schakelen kan het energieverbruik van een datacenter dan ook worden teruggedrongen.

Inzicht in alle kritieke datapunten

“Het is voor alle IT- en facilitair managers van belang een uitgebreid inzicht te hebben in alle kritieke datapunten die invloed hebben op de prestaties van de infrastructuur”, zegt Robert Neave, medeoprichter, Chief Technology Office en Vice President Product Management bij Nlyte Software. “Met het toevoegen van N-SUM, stelt Nlyte alle infrastructuurmanagers in staat een uitgebreide dataset te gebruiken om verspilling tegen te gaan, de uptime te vergroten en te voldoen aan SLA-doelstellingen.”

Het inzicht dat de combinatie van N-SUM en real-time informatie over power en cooling, servers en virtualisatie in Nlyte’s Platinum Edition biedt helpt datacenterbeheerders capaciteitsplanning in een datacenter te verbeteren en optimaliseren. Daarnaast helpt de software trends in het datacenter in kaart te brengen en hierop in te spelen. “Om met DCIM zeker te stellen dat IT-infrastructuur kosteffectief en met maximale uptime draait is het noodzakelijk assets, resources en mensen allen op een holistische wijze te beheren en in staat te zijn verschillende soorten data te verzamelen en beheren”, aldus Doug Sabella, CEO en directeur van Nlyte Software. “Nlyte heeft altijd een sterke focus gehad op data en het instaat stellen van organisaties om deze op effectieve wijze in te zetten. De introductie van N-SUM sterkt dit vermogen en is één van de vele releases die Nlyte op de planning heeft staan om organisaties beter in staat te stellen de kracht van data te benutten.”

Pin It on Pinterest

Share This