Citrix lanceert nieuwe producten voor digitale werkplekken

24 mei 2017

Organisaties die het volle potentieel van hun mensen inzetten stimuleren zakelijk succes en dragen daarmee bij aan het werk van de toekomst. Volgens een recent onderzoek van Oxford Economic Research presteren executives die virtueel werken en mobiele bedrijfsstrategieën ondersteunen beter dan hun collega’s op gebied van bedrijfsstatistieken – denk daarbij aan hogere omzetgroei, hogere winst, lagere kosten, hoger personeelsbehoud en betere klanttevredenheid. Om bedrijven te helpen bij het nastreven van transformationele prestaties en hogere betrokkenheid van werknemers, kondigt Citrix tijdens Citrix Synergy een nieuw aanbod van beveiligde digitale werkomgevingen aan, om het werk van de toekomst (the future of work) te versterken, zodat klanten opnieuw kunnen onderzoeken waar en hoe hun werk plaatsvindt en welke gerelateerde ‘dingen’ een rol spelen.

Nieuwe Citrix innovaties hebben verbeterde gebruikerservaringsmogelijkheden in een uniforme, veilige digitale werkplek; nieuwe mobiele, software gedefinieerde netwerken en analysediensten in de Citrix Cloud en geavanceerde documentwerkstromen. Daarnaast introduceert Citrix een nieuw intelligent security raamwerk dat is ontwikkeld om toegang tot en controle van apps en data die nodig zijn tijdens het werk, te beveiligen en vereenvoudigen.

“De voortdurende, snelle verschuiving van de industrie naar cloud en ‘mobile-first’ strategieën stimuleert de productiviteit van de arbeidskrachten en de tevredenheid van eindgebruikers,” zegt Rob Young, research director, IT Service Management and Client Virtualization Software, bij IDC. “Om hulp te bieden bij het behalen van klantsuccessen in het werk van de toekomst, heeft Citrix de mogelijkheid om uitzonderlijke ervaringen voor eindgebruikers te creëren, waarbij zij IT voorzien van tools voor het ondersteunen en stimuleren van veranderingen, processen en beleidsmaatregelen.”

Productiviteit verhogen door gebruikerservaring te vereenvoudigen

Gartner zegt dat organisaties die momenteel clouddiensten gebruiken, aangeven dat ze 40 procent van hun IT budget toewijzen aan cloud-gerelateerde uitgaven (inclusief cloud-gerelateerde diensten). 78% van deze organisaties verwacht hun uitgaven aan cloud in 2017 te verhogen.
Deze toename van cloud-technologieën werkt belemmerend voor eindgebruikers die door meerdere clouddiensten, apps en gegevensbronnen, maar ook verschillende toegangsmethoden en -gegevens moeten navigeren. Intussen vergroot schaduw-IT deze uitdaging door nog meer onaangepaste apps en tools toe te voegen. Dit vergroot op zijn beurt de complexiteit van diensten en het risico op beveiligingsovertredingen wanneer gebruikers de IT-standaarden omzeilen.

Om de productiviteit te verhogen, introduceert Citrix een verbeterde gebruikerservaring voor veilige digitale werkplekken, die de toegang en het beheer van mobiele, SaaS, web- en Windows apps en documenten verenigt en die toegang, controle en werkstromen in één makkelijk te gebruiken oplossing combineert. Met een eenmalige aanmelding en met een willekeurige gefedereerde identiteit kunnen werknemers eenvoudig en veilig toegang verkrijgen tot een naadloze, consistente ervaring vanaf elk apparaat. In tegenstelling tot andere oplossingen, is de beveiligde digitale werkplek van Citrix ontworpen om contextueel te zijn, zodat werknemers de optimale balans kunnen vinden tussen veiligheid, productiviteit en prestatie op basis van locatie, apparaat, identiteit en andere analyses. De nieuwe werkplek ervaring is ook de enige oplossing waarin geavanceerde inhoudelijke samenwerking, management van informatierechten en mogelijkheden voor zakelijke werkstromen worden gecombineerd. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit de beveiligde digitale werkplek online Office 365 documenten creëren, bewerken en in samenwerken. Ze kunnen aangepaste werkstromen en goedkeuringsprocessen opzetten met collega’s zonder dat iemand zijn werkplek hoeft te verlaten en zonder zich steeds opnieuw te hoeven identificeren bij het wisselen tussen de SaaS-toepassingen.

Verbeterde Beveiliging en Analytics

Terwijl bedrijven plannen maken voor hun toekomst, blijft veiligheid een topprioriteit. Uit een recent wereldwijd onderzoek, gericht op beveiliging en IT professionals, blijkt dat 73% vindt dat datamanagement, 76% vindt dat configuratiemanagement en 72% vindt dat appmanagement de komende twee jaar moet worden gezien als de sleutel voor de vermindering van beveiligingsrisico bij het bouwen van een nieuwe IT infrastructuur3.

Het groeiende en veranderende gebied voor bedrijfsveiligheid – met nieuwe end points, locaties, gegevensbronnen, netwerken en clouds – wakkert de vraag aan naar meer intelligentie bij het vormgeven van het beveiligingsbeleid voor deze nieuwe veiligheidszone. Daarnaast hebben IT-organisaties behoefte aan de mogelijkheid om dat beleid te handhaven. Citrix richt zich op deze veranderende behoefte aan beveiliging met een nieuwe en unieke aanpak die is opgebouwd rond de realiteit van hoe mensen werken. Deze aanpak resulteert in uitgebreide controles om de basis te vormen voor een nieuwe software gedefinieerde perimeter van de digitale werkplek, en vult de andere lagen van de verdediging aan in een meerlaagse benadering van beveiliging. Daarnaast formaliseert Citrix Consulting Services een Security Practice om klanten van Citrix een aanbod te kunnen doen waar de focus ligt op beveiliging, zodat zij hun Citrix-omgevingen beter kunnen beschermen.

Citrix Analytics

Citrix onthult Citrix Analytics, een nieuw, holistisch aanbod van beveiliging- en gedrag analyses, dat de mogelijkheden van het beproefde Citrix NetScaler Management en Analytics Systeem (MAS) uitbreidt met nieuwe gedragsdetectie, inzichten en het proactief oplossen van risico’s. Dit nieuwe aanbod maakt gebruik van machine learning. De nieuwe beveiligingsoplossing analyseert data sets in het productportfolio van Citrix – XenApp/XenDesktop, XenMobile, ShareFile, NetScaler en maakt gebruik van algoritmen voor machine learning en technologie voor de opsporing van onregelmatigheden in de gedragingen van applicaties, om IT organisaties in staat te stellen om prestatieproblemen in de applicatie infrastructuur snel te vinden en op te lossen.

In gesprek met de klant, onafhankelijk van zijn positie in het Cloud Adoptie Proces

Citrix Cloud blijft het cloud-gebaseerde managementplatform ondersteunen voor alle Citrix technologieën en integreert deze met een eenvoudige, consistente administratieve ervaring. Hierdoor kunnen klanten de applicaties, data en tools die nodig zijn om vanuit de cloud te werken, gemakkelijk combineren. Citrix Cloud levert dit aan mensen overal, op een beveiligde, persoonlijke en contextueel relevante manier. Omdat Citrix Cloud is ontworpen om multicloud omgevingen te beheren, kunnen klanten die het gebruiken voor virtuele apps, desktops en data, hun werkbelasting op iedere publieke of hybride cloud of in elke gevirtualiseerde omgeving plaatsen.

Citrix heeft de innovatie in de cloud versneld met de introductie van nieuwe diensten, functies en mogelijkheden om dit krachtige werkplekmodel uit te bouwen. Deze diensten omvatten XenApp Essentials en XenDesktop Essentials die oorspronkelijk thuishoren bij Microsoft Azure, maar worden beheerd vanuit Citrix Cloud. Extra Citrix clouddiensten zijn onder meer XenMobile apparaat- en applicatiebeheer en NetScaler Gateway Service, waarmee klanten een gateway-in-the-cloud kunnen creëren en de implementatie wordt versneld en versimpeld. Daarnaast biedt Citrix Cloud integratie met Azure Active Directory voor beheerders, mogelijkheden voor Internet of Things (IoT) en andere nieuwe diensten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This