Ondersteuning voor multicloud en vernieuwd App Center in SAP Cloud Platform

22 mei 2017

SAP Cloud Platform heeft een grote update gekregen, waarbij verschillende vernieuwingen zijn doorgevoerd. Zo krijgt de PaaS-omgeving nieuwe functionaliteit, waaronder ondersteuning voor multicloud.

SAPSAP Cloud Platform biedt een flexibele multicloudomgeving, waarmee klanten apps kunnen ontwikkelen en draaien bij een infrastructuurprovider naar keuze. SAP Cloud Platform biedt multicloudondersteuning voor SAP, Amazon Web Services (wereldwijd beschikbaar), Microsoft Azure (publieke preview) en Google Cloud Platform (demo showcase). Deze omgevingen kunnen worden beheerd via de SAP Cloud Platform-cockpit.

Support voor meerdere ontwikkeltalen

Het Cloud Foundry-gebaseerde SAP Cloud Platform ondersteunt runtime-omgevingen voor meerdere programmeertalen, waaronder Java, Node.js en SAP HANA extended application services (XS).

SAP API Business Hub en SAP App Center

Ook heeft SAP optimalisaties doorgevoerd in de manier waarop klanten API’s, partner-apps en andere digitale services kunnen ontdekken, uitproberen, aanschaffen en implementeren.

SAP API Business Hub is aangevuld met honderden nieuwe API’s voor SAP S/4HANA en oplossingen voor SAP Hybris en SAP Ariba. Ook zijn nieuwe integratieflows en microservices toegevoegd die klanten kunnen testen en implementeren. Het SAP App Center biedt nu nieuwe zoekmogelijkheden, zodat gebruikers eenvoudig partner-apps direct vanuit de appwinkel kunnen proberen, aankopen en gebruiken.

Nieuwe diensten

Ook voegt SAP nieuwe diensten toe aan SAP Cloud Platform. Het gaat hierbij onder andere om de wereldwijde beschikbare IoT- en big-dataservices voor de ondersteuning van apps aangedreven door SAP Leonardo. Ook stelt SAP nieuwe mobiele diensten en SAP Fiori Cloud appontwikkeling- en deploymentservices beschikbaar.

Pin It on Pinterest

Share This