Nutanix maakt software beschikbaar voor nieuwste servers van HPE en Cisco

4 mei 2017

Nutanix maakt bekend dat de software achter zijn Enterprise Cloud Platform beschikbaar komt voor de ProLiant rackmount servers van Hewlett Packard (HPE) en de Cisco UCS B-Series blade servers. Nutanix berichtte eerder al dat het ook het Cisco UCS C-series platform ondersteunt. 

“Enterprise cloud bouwers hebben behoefte aan flexibiliteit,” stelt Patrick van de Werken, ‎senior regional director Northern Europe bij Nutanix. “Een vrije keuze van hardware speelt daarbij een belangrijke rol. Maar ondertussen willen ze wel zeker zijn van een consistente en snelle werkomgeving. Het voordeel van dit nieuwe aanbod is dat klanten meer keuze hebben in de hardware die ze gebruiken en tegelijk het maximale uit hun Nutanix software only-licentie halen.”

Na Dell en Lenovo nu ook HPE en Cisco

Met de nieuwe mogelijkheden richt Nutanix zich op de miljoenen HPE ProLiant en Cisco UCS servers die worden gebruikt binnen zakelijke en cloudgebaseerde datacenters. Gebruikers van global OEM partners Dell en Lenovo werden al eerder op hun wenken bediend.

Het Nutanix Enterprise Cloud platform komt op korte termijn beschikbaar als geïntegreerde oplossing op de apparatuur van Nutanix of andere leveranciers, maar kan ook als software-only worden geïnstalleerd op geschikte third-party x86 serverplatformen. Met deze laatste mogelijkheid richt Nutanix zich vooral op de vier grootste enterprise serverleveranciers, die samen meer dan 52% van de wereldwijde servermarkt beslaan. De Nutanix Enterprise Cloud Platform software voor Cisco UCS B-Series Blades is al beschikbaar als tech preview. Later dit kwartaal volgt de algemene lancering.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This