NTT breidt Multi-Cloud Connect uit met Oracle

25 april 2017

NTT Communications, marktleider op het gebied van data, cloud en internationale communicatie, heeft zijn Multi-Cloud Connectdienst uitgebreid met de Oracle Cloud. De dienst geeft gebruikers de mogelijkheid om een eigen VPN (Virtual Private Network) veilig en met optimale verbindingen te connecteren met publieke clouddiensten zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services, Office 365 en Dynamics CRM Online. De diensten van Oracle zijn nu aan dit groeiende palet toegevoegd.

Internationaal opererende bedrijven zien de voordelen van werken in de cloud, maar zijn vaak afhankelijk van openbaar internet om de diverse vestigingen met elkaar te verbinden. Netwerkverbindingen tussen vestigingen zijn hierdoor vaak niet optimaal. Bovendien is er een verhoogd beveiligingsrisico, omdat data over een openbaar netwerk wordt verstuurd. Netwerkverkeer tussen Multi-Cloud Connect en Oracle Cloud maakt echter gebruik van het betrouwbare en veilige MPLS-netwerk van NTT Communications.

Multi-Cloud Connect van NTT wordt rechtstreek aangesloten op Oracle Cloud. Hierdoor is er een privéverbinding tussen Oracle en NTT, waardoor veilig toegang hebben tot diensten als platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS). Ook middleware zoals Oracle Database Cloud Service en Oracle Java Cloud Service worden in de Oracle Cloud ontsloten. De dienst is direct beschikbaar in vrijwel alle belangrijke markten, zoals Europa, Noord-Amerika en Azië.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This