‘Investeringen in cloud infrastructuur lopen in 2017 op tot 41,7 miljard dollar’

18 april 2017

De wereldwijde investeringen in infrastructuur voor cloud omgeving groeit in 2017 met een jaar-op-jaar groei van 15,3% naar 41,7 miljard dollar. Het merendeel van de investeringen is gericht op de public cloud.

Dit meldt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat public cloud datacenters goed zullen zijn voor 60,5% van de investeringen, terwijl 14,9% van de investeringen gericht zijn op off-premises private cloud omgevingen. Van de investeringen in infrastructuur voor private cloud omgevingen wordt 62,3% geïnvesteerd in on-premises private cloud omgevingen. IDC voorspelt dat deze investeringen in 2017 een jaar-op-jaar groei van 13,1% doormaken.

Dalende investeringen in traditionele infrastructuur

De positieve cijfers staan in schril contrast met investeringen in infrastructuur die niet gericht is op de cloud. IDC voorspelt dat de wereldwijde investeringen in traditionele IT-infrastructuur in 2017 met 5,3% zal afnemen. Desondanks blijft dit wel het grootste segment van de markt. Het segment is goed voor 57,9% van de totale IT-investeringen door eindgebruikers.

In cloud omgevingen groeien de investeringen in Ethernet switches met 21,8% jaar-op-jaar groei het snelst. De investeringen in servers en enterprise storage groeien met respectievelijk 17,9% en 10,7%. De groei in investeringen in enterprise storage vlakt af, wat vooral te danken is aan de opkomst van server-gebaseerde en software-defined storage oplossingen. IDC voorspelt dat in alle drie de segmenten de investeringen in IT-infrastructuur voor off-presmises gebruik sneller zal groeien dan die in IT-infrastructuur voor on-premises omgevingen.

Lange termijn

Op de lange termijn verwacht IDC dat de investeringen in off-premises cloud IT-infrastructuur zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 11,7% tot 47,2 miljard dollar in 2021. Public cloud datacenters zijn naar verwachting goed voor 80,4% van deze investeringen. In combinatie met on-premises private cloud groeien de investeringen in cloud IT-infrastructuur naar verwachting met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 11,4%. IDC verwacht dat de investeringen in cloud IT-infrastructuur in 2020 de investeringen in non-cloud IT-infrastructuur voor het eerst zullen overstijgen.

Worldwide Cloud IT Infrastructure Market Forecast by Deployment Type 2015 - 2021 (shares based on Value)

Pin It on Pinterest

Share This