Microsoft neemt Deis over

12 april 2017

Microsoft neemt Deis over. Deis is een bedrijf dat open source tools levert die bedrijven helpen apps op schaal te distribueren naar en beheren op het Kubernetes systeem.

Het Amerikaanse IT-bedrijf stelt dat in recente jaren containers aan de voorgrond heeft gestaan van cloud transformatie. Containers vereenvoudigen het bouwen, uitrollen en migreren van en naar de cloud van applicaties. Door Deis in te lijven wil Microsoft ontwikkelaars helpen hun productiviteit te verhogen en hen daarnaast mee keuzevrijheid en flexibiliteit bieden.

Containertechnologie vereenvoudigen

Deis stelt dat de overname door Microsoft het bedrijf helpt containertechnologie eenvoudiger te gebruiken te maken. Het bedrijf heeft drie open source tools ontwikkelt voor de distributie en het beheer van gecontaineriseerde apps:

  • Workflow – voegt een extra laag toe aan Kubernetes clusters die het uitrollen en beheren van applicaties vereenvoudigd
  • Helm – een package manager for Kubernetes
  • Steward – een Kubernetes native service broker

Het bedrijf biedt betaalde ondersteuning en trainingen voor deze drie tools aan. Deis blijft Workflow, Helm en Steward onder de vlag van Microsoft verder ontwikkelen. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This