TPG Capital koopt McAfee van Intel

4 april 2017

McAfee, de wereldwijd vertrouwde leverancier van securityoplossingen, maakt bekend dat het met ingang van vandaag opereert als een nieuw, zelfstandig bedrijf. Als zelfstandige onderneming is McAfee een van de grootste bedrijven ter wereld dat zich uitsluitend richt op cybersecurity. Met als fundament de overtuiging ‘Together is Power’, zal het nieuwe McAfee zijn security oplossingenplatforms verder uitbreiden, zodat klanten cyberdreigingen effectief kunnen identificeren en daarop op een goed gestructureerde wijze kunnen reageren.

De lancering van McAfee markeert de afronding van de eerder aangekondigde investering door TPG en Intel Corporation (INTC), met als doel het creëren van een onafhankelijk cybersecuritybedrijf met aanzienlijke financiële, operationele en technologische middelen. Daarnaast maakt McAfee bekend dat investeringsmaatschappij Thoma Bravo via een overeenkomst met TPG een minderheidsbelang neemt in de nieuwe onderneming. Zoals al eerder bekendgemaakt, behoudt Intel een aandeel van 49 procent.

Met de hulp van zijn nieuwe investeringspartners zal McAfee zijn marktfocus nog verder aanscherpen, zijn platform verder ontwikkelen en zich richten op nieuwe financiële, operationele en technologische investeringen. Zo wil het bedrijf optimaal kunnen inspelen op de enorme wereldwijde groeikansen op het gebied van cybersecurity. Intel senior vice president en general manager Christopher Young krijgt als chief executive officer de leiding van het nieuwe McAfee. TPG-partner Bryan Taylor wordt chairman of the board.

“Cybersecurity is de grootste uitdaging van deze tijd. Het is een belangrijk punt van zorg voor ouders, executives en wereldleiders”, zegt Christopher Young, CEO van McAfee. “Als zelfstandig bedrijf met een heldere doelstelling heeft McAfee de wendbaarheid om mensen, technologie en organisaties te verenigen tegen onze gemeenschappelijke tegenstanders en om onze technologische toekomst veilig te stellen.”

“Wij bieden Chris Young en het McAfee-team onze volledige steun bij het opzetten van een van de grootste, puur op cybersecurity gerichte ondernemingen”, zegt Brian Krzanich, Intel CEO. “Security blijft belangrijk voor Intel en naast ons aandeelhouderschap en verdere samenwerking met McAfee, zal Intel security- en privacyfunctionaliteit blijven integreren in onze producten. Van de cloud tot miljarden slimme en verbonden apparaten.”

“Sinds zijn oprichting heeft McAfee zich gewijd aan het bieden van toonaangevende cybersecurityoplossingen voor klanten”, zegt Brian Taylor, partner bij TPG Capital en chairman of the board bij McAfee. “Het voortdurende commitment aan productinnovatie, een uitgebreid partnerecosysteem en superieure klantenservice hebben geresulteerd in een vertrouwd merk dat als zelfstandige onderneming verder zal groeien. We kijken uit naar de samenwerking met het bedrijf en met onze partners om de groei te versnellen. Gezamenlijk blijven we bouwen aan een toonaangevend cybersecurityplatform dat klanten beschermt in de snel veranderende wereld van vandaag.”

“McAfee is een wereldwijde organisatie met een historie van 30 jaar. Het is een vertrouwd merk dat over de hele wereld bekend staat om zijn innovatie en samenwerkingsvermogen. Gezien het feit dat we ons al jaren focussen op de securitysoftwaresector, zien we enorme kansen voor McAfee om te blijven groeien en innoveren”, zegt Seth Boro, een managing partner bij Thoma Bravo. “Onze enorme kennis van deze sector en onze historie in het helpen bouwen van succesvolle ondernemingen zal het nieuwe McAfee zeker ten goede komen. We kijken er dan ook naar uit om McAfee, samen met het managementteam en met onze collega’s bij TPG en Intel, te begeleiden naar een nieuwe groeifase.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This