Nieuwe versie Infor EAM verbetert mobiliteit buitendienstmedewerkers

20 maart 2017

Infor kondigt de beschikbaarheid aan van een nieuwe versie van Infor Enterprise Asset Management (EAM). De nieuwe versie van het assetmanagementsysteem biedt een aantal nieuwe branchespecifieke functionaliteiten om de waarde voor de gebruikers verder te verbeteren, inclusief nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiliteit. Infor EAM omvat aanpassingen voor het doen van conditiemetingen; de integratie van CAD-tekeningen; en het bepalen van de rangorde van installaties en objecten. Daarnaast biedt de oplossing meer flexibiliteit om de gebruikersinterface voor het beheer van assets nog beter te faciliteren.

Enterprise Asset Management (EAM). De nieuwe versie van het assetmanagementsysteem biedt een aantal nieuwe branchespecifieke functionaliteiten om de waarde voor de gebruikers verder te verbeteren, inclusief nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiliteit. Infor EAM omvat aanpassingen voor het doen van conditiemetingen; de integratie van CAD-tekeningen; en het bepalen van de rangorde van installaties en objecten. Daarnaast biedt de oplossing meer flexibiliteit om de gebruikersinterface voor het beheer van assets nog beter te faciliteren.

“De nieuwe versie van Infor EAM stimuleert het gebruik van cloudtechnologie waardoor de kosten van IT-ondersteuning voor assetmanagement omlaag kunnen. Door een product te bouwen dat zowel een cloud- als functiegedreven aanpak hanteert, komt Infor tegemoet aan de behoefte van een groeiend aantal private en publieke sectoren,” aldus Ralph Rio, vicepresident bij ARC Advisory Group. “Deze versie biedt klanten die op zoek zijn naar mobiele, vervoers- en cloudtechnologieën voor assetmanagement, een robuuste oplossing.”

Vernieuwingen

  • Uitgebreid transportbeheer – Een van de belangrijkste kenmerken van Infor EAM is een hernieuwde benadering van vervoersmanagement. Dit wordt onder andere bereikt door het beschikbaar stellen van een branchespecifieke mobiele applicatie voor buitendienstmedewerkers in de transport- en vervoerssector. Dankzij de nieuwe mobiele applicatie zijn bedrijven in deze sectoren minder afhankelijk van de connectiviteit en omstandigheden van dat moment en kunnen ze hun productiviteit verbeteren. De applicatie is ontwikkeld voor zowel het Apple iOS als het Android besturingssysteem. Deze applicatie is voor smartphones en tablets beschikbaar.
  • OpenCAD-functionaliteit – Met deze add-on module kunnen gebruikers binnen het Infor EAM-systeem CAD-tekeningen bekijken. Met behulp van de OpenCAD-functie en door gebruik te maken van vooraf gedefinieerde industriestandaarden kunnen ze snel en nauwkeurig de vloeroppervlakte van ruimtes meten. De OpenCAD-module ondersteunt DWG (drawing) en DGN (design) bestandsformaten. OpenCAD was al beschikbaar voor on-premises installaties, maar is nu ook beschikbaar voor SaaS-klanten en maakt onderdeel uit van het CloudSuite Facilities Management-aanbod.
  • Non conformiteiten – De nieuwe Infor EAM-versie omvat ook een nonconformiteitenfunctionaliteit. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers mogelijke defecten signaleren en graderen. Daarnaast kunnen ze het op basis van een nonconformiteitenpreset, zoals bijv. NEN2767, de huidige conditie van installaties en gebouwen bepalen via een conditie score matrix. Vanuit een geconstateerde non conformiteit (defect) kan men indien wenselijk direct een vervolgactie starten.
  • Nieuwe kleurstelling voor gebruikersinterface – Het nieuwe, donkere kleurenschema biedt een scherm met een hoger contrast. Voor buitendienstmedewerkers wordt het daardoor eenvoudiger om gegevens te bekijken en zijn ze niet meer afhankelijk van de locatie specifieke omstandigheden.

De nieuwe versie van Infor EAM bevat ook een uitgebreide ‘installatie rangorde’ functionaliteit waarmee middels dag-tot-dag-variabelen een beschikbaarheidsindex kan worden bepaald. De functionaliteit omvat een set-up voor vragen en bijbehorende antwoorden. Aan de antwoorden wordt een numerieke waarde toegekend. De vragen en antwoorden worden vervolgens in een formule geplaatst. Het resultaat is een score voor de rangorde en een bijbehorende index. De oplossing voegt consistentie, flexibiliteit en logica toe aan het assetmanagementproces om rangordes voor installaties vast te stellen.

Mike Stone, productmanager Infor EAM bij Infor, licht toe: “De nieuwe versie van Infor EAM is ontworpen om bedrijven in alle sectoren, in het bijzonder vervoersbedrijven, bepaalde belangrijke functionaliteiten te kunnen bieden. De oplossing biedt mogelijkheden om incidenten bij te houden en te registreren die normaliter buiten het normale werkproces vallen. Daarnaast krijgen vervoersbedrijven nieuwe mogelijkheden voor toegang tot hun EAM-oplossing.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This