Google-diensten getroffen door storing

17 maart 2017

Diensten van Google zijn voor sommige gebruikers in de Benelux momenteel onbereikbaar door een storing. De storing beperkt zich tot de Benelux en treft niet alle gebruikers. Het probleem lijkt te zitten in een experimentele feature in de webbrowser Chrome.

Dit blijkt uit meldingen op zowel Allestoringen als Downdetector.com. Vermoedelijk houdt de storing verband met het experimentele QUIC-protocol in de webbrowser Chrome. Dit protocol is bedoeld om browsen met Chrome sneller te maken. Gebruikers op Twitter wijzen erop dat het uitschakelen van dit protocol ervoor zorgt dat de diensten van Google weer toegankelijk zijn.

Wie het QUIC-protocol wil uitschakelen kan dit doen door ‘chrome://flags/’ in te voeren in de adresbalk van de webbrowser Chrome en bij ‘Experimenteel QUIC-protocol’ te kiezen voor de optie ‘Uitgeschakeld’.

Pin It on Pinterest

Share This