SUSE rondt overname OpenStack en Cloud Foundry onderdelen van HPE af

16 maart 2017

SUSE maakt bekend de overname van de OpenStack en Cloud Foundry onderdelen van Hewlett Packard Enterprise (HPE) te hebben afgerond. Met de overname wil SUSE zijn OpenStack Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing uitbreiden en zijn positie op de groeiende Cloud Foundry Platform-as-a-Service (PaaS) markt verstevigen.

SUSE“De afronding van deze overname is een volgende belangrijke stap in de voortdurende groei- en uitbreidingsstrategie van SUSE”, aldus Nils Brauckmann, CEO van SUSE. “We zijn verheugd de vele nieuwe teamleden te verwelkomen in onze organisaties en deze geweldige technologieën te integreren in ons portfolio. Onze klanten en partners zullen direct profiteren van de vergrote diepte, breedte en waarde die dit brengt voor onze enterprise-gerichte software-defined infrastructure oplossingen.”

Integratie in SUSE OpenStack Cloud

De overgenomen OpenStack onderdeel van HPE worden geïntegreerd in de SUSE OpenStack Cloud. De overgenomen Cloud Foundry en PaaS onderdelen stellen SUSE in staat een gecertificeerde ‘enterprise-ready’ SUSE Cloud Foundry PaaS op de markt te brengen voor klanten en partners in het SUSE ecosysteem.

Daarnaast heeft HPE SUSE benoemt tot preferred open source partner voor Linux, OpenStack IaaS en Cloud Foundry PaaS. De twee bedrijven hebben daarnaast een niet-exclusieve overeenkomst gesloten waarin HPE SUSE’s OpenStack IaaS en SUSE’s Cloud Foundry PaaS technologie mag inzetten binnen HPE’s Helion OpenStack en Helion Stackato oplossingen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden in de blogpost die SUSE heeft gepubliceerd over de overname.

Pin It on Pinterest

Share This