SAP maakt businessoplossingen beschikbaar via Google Cloud Platform

14 maart 2017

SAP stelt een deel van zijn oplossingen voortaan beschikbaar via het Google Cloud Platform (GCP), het public cloud IaaS-platform van Google. Het in-memoryplatform SAP HANA, express edition is als eerste aan de beurt.

Google Cloud LauncherDat is door de technologiefabrikanten bekend gemaakt op de Google Cloud Next-conferentie in San Francisco. SAP HANA, express edition is verkrijgbaar via de Google Cloud Launcher Marketplace. Daardoor krijgen organisaties toegang tot real-time inzichten en kunnen zij missiekritische applicaties laten draaien vanuit een flexibele, schaalbare en veilige cloudomgeving. In de toekomst volgen meer SAP oplossingen, waaronder SAP Google Cloud, de PaaS-dienst van de fabrikant.

Compliance

SAP kan in deze constructie toezichthouder blijven op de data. Dat biedt organisaties de mogelijkheid hun gegevens in een public clouddienst te plaatsen, waar dat normaliter om compliance-redenen niet zou kunnen. SAP en Google zetten ook in op kennisdeling op het gebied van IaaS. Ze willen op die manier klanten ondersteunen met governance, risk management en compliance (GRC).

Daarnaast werken de fabrikanten aan een sterke integratie tussen de business-apps van SAP en de Google Suite. Zo komen Google Calendar en Gmail, respectievelijk de online agenda en webmaildienst van Google, beschikbaar binnen de oplossingen van SAP. Ook de SAP Cloud Platform Identity and Access Management (IAM)-oplossing is geïntegreerd in Google Suite en het Google Cloud Platform. Daardoor kunnen gebruikers de omgevingen gemakkelijk en veilig met elkaar verbinden en is het mogelijk om overal, op ieder moment en vanaf elk device toegang te verlenen.

Pin It on Pinterest

Share This