Telefónica en Juniper Networks wijzen op het 5G-netwerkobstakel van stijgende gebruikersverwachtingen en toenemende dataverkeersdrukte

6 maart 2017

Juniper Networks gaat Telefónica ondersteunen bij de geplande uitrol van 5G-diensten. Juniper heeft deelgenomen aan het recente technologie-overzichtsevent ‘Telefónica Talks’ dat is gehouden voor de zeventien wereldwijde divisies en duizenden werknemers van het bedrijf om het onderwerp 5G aan te kaarten.

Tijdens dat online event heeft Juniper de hordes besproken van sterk toenemende connectiviteit, van steeds hogere verkeersdichtheid en van de securityvereisten die 5G oplegt aan netwerken. Dit alles moet dan wel in balans zijn met de stijgende druk van de alsmaar hogere verwachtingen die worden gesteld door organisaties die hun business zien transformeren en die naar 5G-diensten kijken om nieuwe digitale businessmodellen en inkomstenstromen mogelijk te maken. Juniper heeft tijdens de sessie het belang belicht van flexibele (agile), schaalbare, intelligente en veilige IP-netwerken als de basis voor effectieve 5G-diensten waarmee Telefónica zijn klanten innovatie en topkwaliteit kan bieden op gebieden als IoT (Internet of Things) op zeer grote schaal, mobiele video-uitzendingen, connected voertuigen, en mobiele breedband in dichtbevolkte gebieden.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • 5G-netwerkarchitectuur kan zijn doelen alleen halen als het flexibel, veilig en geautomatiseerd genoeg is, wat op zijn beurt de volledige omarming vereist van interoperabele technologieën voor Network Functions Virtualization (NFV) en Software-Defined Networks (SDN). NFV en SDN geven de benodigde elasticiteit, met lager risico, om netwerkfuncties snel en soepel in te zetten en te laten groeien of inkrimpen naar gelang de gebruikersbehoefte.
  • Twee voorbeelden van Juniper’s innovatie ten gunste van effectieve, zakelijk georiënteerde 5G-netwerkinfrastructuur zijn: 1) het Software-Defined Secure Networks (SDSN) platform om beveiligingsfuncties te decentraliseren en dan te verdelen over diverse aggregatiepunten in het netwerk. Deze aanpak creëert een geautomatiseerde en allesomvattende netwerkverdediging. En voorbeeld 2) is de mogelijkheid van meerdere, on-demand aangemaakte virtuele netwerken met Contrail en Multi-Access Edge Computing (MEC). Met laatstgenoemde kunnen applicatiedevelopers en contentaanbieders hun klanten vlot bedienen vanaf de snelle, low-latency randen (edges) van telecomnetwerken zoals ook clouds.
  • Telefónica gunt Juniper de positie als één van de twee kernleveranciers in Fusión; de volledig IP-gebaseerde geïntegreerde infrastructuur die het bedrijf biedt in Spanje. Uiteindelijk wordt het Fusión-platform het fundament onder alle 5G-diensten van Telefónica. Daarnaast is Juniper door de telecommunicatiefirma uitgeroepen tot één van zijn vijf meest innovatieve wereldwijde technologiepartners.
  • Telefónica vertrouwt al twintig jaar op de netwerkinnovatie van Juniper om zijn vele technische prestaties en business milestones te behalen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This