SAP vereenvoudigt zakelijke appontwikkeling voor iOS

1 maart 2017

SAP introduceert op 30 maart de SAP Cloud Platform SDK for iOS. Deze toolkit ondersteunt developers bij de ontwikkeling van zakelijke apps. Daarnaast opent de technologiefabrikant wereldwijd de deuren van de SAP Academy for iOS.

SAPDit heeft SAP bekend gemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona. De SAP Cloud Platform SDK for iOS biedt designers en ontwikkelaars het benodigde gereedschap en de schaalbaarheid voor het bouwen van zakelijke apps voor de iPhone en iPad. De SDK is gebaseerd op het SAP Cloud Platform en ontwikkeld in Swift, de programmeertaal van Apple. De toolkit bevat een bibliotheek met kant-en-klare interfacecomponenten. Ook biedt deze eenvoudige toegang tot specifieke functionaliteit van de mobile devices, zoals Touch ID, locatiediensten en notificaties.

Functionaliteiten van SAP Cloud Platform

De SDK geeft ontwikkelaars daarnaast eenvoudige toegang tot functionaliteit van het SAP Cloud Platform, zoals Single Sign On en offline datasynchronisatie. SAP zal de SDK in de toekomst aanvullen met innovatieve tools, bijvoorbeeld voor de identificatie van bestaande enterprisediensten en API’s en het genereren van kant-en-klare codesnippets.

SAP kondigt daarnaast de wereldwijde beschikbaarheid aan van trainingen en workshops via de SAP Academy for iOS. Deze is samen met Apple opgezet om de wereldwijde community van 2,5 miljoen SAP-ontwikkelaars wegwijs te maken in de nieuwe SDK en de designmogelijkheden van Fiori for iOS. De lessen bieden mobiele ontwikkelaars en designers de benodigde kennis, tools en training. De training helpt hen het maximale te halen uit de nieuwe SDK, Fiori for iOS, het SAP Cloud Platform en de nieuwste mogelijkheden van de Apple-hardware.

‘Native’ iOS-apps voor diverse sectoren

SAP bouwt momenteel ‘native’ iOS-apps voor diverse sectoren, variërend van de maakindustrie tot de retail. De eerste uit de reeks is de ‘SAP Project Companion app for Managers and Consultants’. Deze applicatie integreert met de S/4HANA Professional Services Cloud-oplossing via het SAP Cloud Platform en maakt hierbij gebruik van de mogelijkheden van real-time data. De app biedt samenwerkingsopties aan consultants, projectmanagers en andere gebruikers die vaak onderweg zijn. De Project Companion-app moet 30 maart verschijnen.

Pin It on Pinterest

Share This