Nimble Storage introduceert Multicloud Storage Service

1 maart 2017

Nimble Storage introduceert Nimble Cloud Volumes. Dit is de enige multicloud storage service op enterprise niveau voor applicaties in Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Nimble Cloud Volumes garandeert beschikbaarheid en datadiensten voor bedrijfstoepassingen zoals die tot nog toe niet bestonden op het gebied van block storage in de cloud. Deze mogelijkheden zijn noodzakelijk om de volgende generatie applicaties naar de cloud te kunnen migreren: denk hierbij aan traditionele transactieprocessen met strenge eisen inzake opslag.

Organisaties ontwikkelen allemaal een cloud-strategie ter ondersteuning van diverse applicaties met verschillende prestatieverwachtingen, betrouwbaarheidsniveaus en schaalbaarheid. Volgens een recent rapport van Forrester Research1betwisten veel bedrijven dat publieke clouds niet geschikt zouden zijn voor bedrijfsapplicaties. In het verleden maakten ondernemingen immers ook al succesvol gebruik van publieke cloudplatformen om er hun nieuwe applicaties op te draaien – applicaties die ze inzetten om zich met hun klanten te verbinden (engagement-systemen). Daarom willen steeds meer marktleiders in AD&D (Application Development & Delivery) diezelfde voordelen – zoals snelle levering, extreme veiligheid en een flexibele kostenstructuur – koppelen aan hun core business applicaties.1

Tijdens de eerste migratiegolf waren het vooral web- en mobiele applicaties die naar de cloud overgezet werden. Nu dient zich een tweede migratiegolf aan, waarbij bedrijven traditionele processen – zoals CRM, financiële applicaties en productiegegevens – naar de cloud overzetten, om daar te testen, te ontwikkelen en te produceren. Dit soort applicaties ondersteunen vaak belangrijke businessprocessen. De gebruikte storage moet aan veel strengere criteria voldoen en moet kunnen rekenen op de hoogst mogelijke beschikbaarheidsgraad (enterprise grade); data services op basis van een traditionele cloudopslag kunnen dit niet op die manier bieden. Deze factoren, in combinatie met een gebrek aan datamobiliteit en een zeer beperkt totaaloverzicht over de prestaties van verschillende clouds, hebben ertoe geleid dat public clouds slechts mondjesmaat in gebruik werden genomen voor business applicaties.

Cloudbeperkingen weggewerkt: uiterst betrouwbaar en geschikt voor krachtige toepassingen
Nimble Cloud Volumes zijn ontwikkeld om de eenvoud van een cloudservice te combineren met mogelijkheden en functionaliteiten waar bedrijfsapplicaties qua storage om vragen. Nimble Cloud Volumes kunnen met dezelfde eenvoud worden beheerd en afgerekend als gewone cloudopslag, maar bieden grote betrouwbaarheid en duurzaamheid, zoals bedrijven dat van enterprise applicaties mogen verwachten. Databeveiliging is flexibel en kosteneffectief, aangezien klanten enkel betalen voor data die gewijzigd wordt en niet voor volledig nieuwe kopieën. IT maakt het ook mogelijk om eenvoudig zero-copy clones aan te maken in de publieke cloud, waardoor test- of ontwikkelingsdoeleinden voor analyses en data-burstings snel kunnen worden toegepast.

Net zoals voor het gehele Nimble Predictive Cloud Platform geldt, zijn ook Nimble Cloud Volumes ontwikkeld om een up-time beschikbaarheidsniveau van zes negens (99.9999%) te kunnen bieden én tot maximaal 1 miljoen keer meer duurzaamheid te garanderen dan het geval is bij traditionele cloud storage.

Cloudbeperkingen weggewerkt: datamobiliteit maakt einde aan vendor lock-in
De behoeften van klanten veranderen. Ze moeten met hun multicloud datacenter dan ook een vrije koers kunnen varen, zonder het risico te lopen dat ze aan één leverancier vastzitten. De ingebouwde datamobiliteit van Nimble Cloud Volumes biedt klanten de vrijheid om voor hun data-opslag te wisselen tussen verschillende publieke cloudomgevingen en hun eigen lokale datacenter, zonder hoge kosten of extreme complexiteiten.

Cloudbeperkingen weggewerkt: totaaloverzicht over clouds & datacenter en predictive analytics
Nimble Cloud Volumes beschikken over krachtige ‘predictive analytics’-functionaliteiten, om klanten een duidelijk totaalbeeld geven over al hun data, verspreid over meerdere clouds. Klanten kunnen snel en accuraat performanceproblemen opsporen en zelfs voorkomen.

“Met Nimble Cloud Volumes kunnen bedrijven kritische applicaties eindelijk 100 procent veilig naar de cloud migreren met het volste vertrouwen dat zij dezelfde duurzaamheid en mogelijkheden hebben als op locatie”, zegt Ajay Singh, Vice President Product Management, Nimble Storage. “Bedrijven kunnen hun flexibiliteit maximaliseren door een multicloud storage service te gebruiken waarmee ze mobiliteit tussen hun publieke clouds en datacenter kunnen realiseren. Door het gebruik van Nimble Cloud Volumes in combinatie met Nimble All-Flash en Adaptive flash arrays zetten zij een grote stap voorwaarts om ervoor te zorgen dat hun datacenters klaar zijn voor de cloud.”

“De cloud heeft een strategische prioriteit in elke hedendaagse organisatie en IT teams migreren hun zakelijke applicaties. Nimble Cloud Volumes bieden zakelijke opslagmogelijkheden en een eenvoudige migratie om de disruptie tot een minimum te beperken”, zegt Nicole Herskowitz, senior director product marketing bij Microsoft Corp. “Bedrijven kunnen sneller reageren, meer bereiken en kosten besparen met de combinate van Microsoft Azure en Nimble Cloud Volumes.”

Nimble Cloud Volumes zijn momenteel nog in ontwikkeling: een beta proces waar 50 bedrijven uit verschillende sectoren aan meewerken – meer dan 40 procent van deze bedrijven behoort tot de Global 500 ondernemingen. De eerste previews voor klanten zullen vanaf het eerste kwartaal van het huidige fiscale jaar beschikbaar worden gesteld in de Verenigde Staten. Nimble Storage is van plan om deze service in de komende 6 tot 12 maanden beschikbaar te stellen in andere regio’s. Nimble Cloud Volumes zullen beschikbaar zijn vanaf $0.10/GB per maand.

Pin It on Pinterest

Share This