Drie redenen om te kiezen voor deployment services

24 februari 2017

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vanuit die gedachte kiezen steeds meer bedrijven ervoor om de installatie van hun pc’s over te laten aan een externe partij in plaats van hun eigen IT-afdeling. IDC geeft drie redenen waarom bedrijven kiezen voor deployment services.

Het onderzoeksbureau heeft 550 kleine tot grote bedrijven onder de loep genomen die de installatie al overlaten aan een externe partij. Het eerste argument voor die keuze blijkt de snelheid te zijn: pc’s blijken 59 tot 68% sneller beschikbaar te zijn voor de eindgebruikers dan wanneer de installatie door een interne kracht uitgevoerd werd. Daarnaast bleek de klanttevredenheid ook gestegen te zijn. Eindgebruikers klaagden 46% minder over storingen en IDC becijferde dat dit leidde tot een gemiddelde van 46,23 dollar minder kosten voor verlies aan productiviteit. En tenslotte bleken de netto besparingen op IT 48%, in geld uitgedrukt 620 dollar per device te zijn.

Een van de aanbieders van deployment services is Dell EMC. Tim Loake, director support & deployment services in het Verenigd Koninkrijk leidde vorig jaar een pilot project in zijn thuismarkt met de ProDeploy Client Suite. Inmiddels is deze oplossing wereldwijd beschikbaar.

Waarom heeft Dell EMC een deployment-dienst ontwikkeld? “We hebben gekeken wat nu eigenlijk het grootste pijnpunt is binnen organisaties. De installatie van pc’s bleek bij veel bedrijven de IT-afdeling heel wat kopzorgen te geven. Voordat de eindgebruiker een pc in handen krijgt, zijn er al heel wat handelingen verricht. Hoe meer van die handelingen we de IT-afdeling uit handen kunnen nemen en kunnen automatiseren, des te meer kosten kan een bedrijf besparen.”

Tim Loake

We zien dat bedrijven die taken outsourcen zich vaak veel zorgen maken over de veiligheid bij de aanbieders die ze in de arm nemen. Soms meer nog dan ze zich druk maken om hun interne beveiliging. Merken jullie dat ook? Krijgen jullie veel vragen van klanten over de beveiliging? “Ja, heel veel. En dat vind ik ook volkomen begrijpelijk. Ze moeten volledig op ons kunnen vertrouwen en dat kan ook. Daarom zijn klanten en potentiële klanten van harte welkom om bij ons op onze productiefaciliteit te komen kijken. Eens in de zes weken organiseren we daar speciale rondleidingen voor. Dan kunnen mensen met hun eigen ogen zien hoe de devices bij ons behandeld worden. Ik durf wel te stellen dat ze bij ons veiliger zijn, dan ze bij de meeste klanten binnen de eigen organisatie zijn. Wij hebben onze toegangscontrole uitstekend op orde. We weten exact welke engineers toegang hebben gehad tot een bepaalde ruimte en wie een bepaald device in zijn handen gehad heeft.”

Houden jullie rekening met de software licenties die een klant in zijn bezit heeft? Controleren jullie of er geen overmatig gebruik gemaakt wordt van bepaalde licensies? “Daar kan ik een lang en een kort antwoord op geven. Het korte antwoord is: nee. We integreren niet met bestaande licenties. We kunnen natuurlijk onmogelijk de verantwoordelijkheid op ons nemen voor de licenties van onze klanten, tenzij ze die licenties via ons afgenomen hebben.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This