Waveserver Ai van Ciena brengt schaalbaarheid en energie-efficiëntie naar DCI-netwerken

23 februari 2017

Ciena introduceert Waveserver Ai. Dit platform brengt brancheleidende schaalbaarheid en energie-efficiëntie naar datacenter interconnect (DCI)-netwerken in combinatie met het bewezen ‘server-like’ operationele model waar de Waveserver productfamilie bekend om staat. Het packet optical platform is eenvoudig te beheren en automatiseren en maakt het mogelijk om verbindingen met ultrahoge capaciteit tussen datacenters aan te bieden. Daarbij reduceert het de netwerkkosten van ondernemingen en contentproviders. Waveserver Ai biedt daarnaast de mogelijkheid om uiteenlopende clouds met elkaar te verbinden. Cloud providers en aanbieders van multi-tenant datacenters kunnen daarmee concurrerender diensten met hoge snelheid en capaciteit aanbieden.
Belangrijke nieuwsfeiten:

  • Aanbieders van webscale diensten staan momenteel voor de opgave om content dichterbij de eindgebruiker te brengen. Exploitanten van datacenters moeten op hun beurt gebruikers van interconnects razendsnelle connectiviteit bieden in uiteenlopende omgevingen. Deze dynamiek zal bijdragen aan een groeiende vraag naar DCI-diensten met een hogere capaciteit. Volgens IDC zullen de wereldwijde uitgaven aan publieke clouddiensten jaarlijks met 19,4 procent (CAGR) toenemen, van bijna 70 miljard dollar in 2015 tot meer dan 141 miljard dollar in 2019.
  • Waveserver Ai biedt meer capaciteit en een hogere verbindingsdichtheid, maar neemt nauwelijks kostbare ruimte in beslag in datacenters. Het platform maakt gebruik van WaveLogic Ai, de coherente technologie van Ciena, waardoor de capaciteit kan worden opgeschaald tot 2,4 terabyte in één rack unit. Dit komt overeen met een 50 tot100 procent hogere dichtheid ten opzichte van andere compacte DCI-platforms. In combinatie met het ultralage energieverbruik per bit van Waveserver Ai kunnen operators hiermee hun energieverbruik terugdringen en bedrijfsresultaat verbeteren.
  • Waveserver Ai vereenvoudigt de planning en implementatie van DCI-diensten met een programmeerbare coherente chipset die van 100G tot 400G kan worden afgesteld om voor maximale capaciteit te zorgen over elke afstand, of het nu gaat om metronetwerken, regionale netwerken, of lange-afstandsnetwerken. Met het integrale en compacte Waveserver Ai-platform kunnen operators een single wavelength-capaciteit van 400G realiseren voor korte-afstandsnetwerken en een capaciteit van 200G voor DCI-netwerken die langere afstanden overbruggen. De capaciteit van hun netwerk wordt daarmee effectief verdubbeld.
  • Het Waveserver Ai-platform is ontwikkeld om webscale-kwaliteiten naar DCI-toepassingen te brengen. De oplossing kenmerkt zich door een vereenvoudigde levenscyclus, van de planning en bestelling tot de inrichting en het onderhoud. Een gebruiksmodel, vergelijkbaar met die voor servers, vereenvoudigt de activering en ingebruikname. Met een complete reeks van open API’s en beheerinterfaces kan Waveserver Ai eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande of nieuwe DCI-netwerken en met bestaande bedrijfsprocessen.
  • Operators kunnen daarnaast een beroep doen op de simulatieomgeving Emulation Cloud van Ciena voor het ontwikkelen, testen en optimaliseren van applicaties op maat.
  • Waveserver Ai zal in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar worden gemaakt.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This