Amsterdam breekt record met 54MW aan extra colocatiecapaciteit in 2016

23 februari 2017

Hoeveelheid beschikbare colocatieruimte in Amsterdam is in 2016 met 54MW gestegen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een markt in één jaar tijd met meer dan 50MW aan capaciteit wordt uitgebreid.

Dit blijkt uit cijfers van het consultingbureau CBRE. In de vier grootste datacentermarkten (Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs) is in 2016 in totaal 155MW aan extra colocatieruimte beschikbaar gekomen. De meeste capaciteit is beschikbaar geworden in Amsterdam (54MW), gevolgd door Londen (49MW), Frankfurt (34MW) en Parijs (17,6MW). Parijs is de snelst groeiende markt. De markt is in 2016 zevenmaal sneller gegroeid dan in 2015, toen de colocatieruimte in de Franse hoofdstad met slechts 2,5MW was toegenomen.

Ongeëvenaarde groei

“De recordgroei in 2016 is ongeëvenaard. Alleen in het vierde kwartaal heeft bijna net zoveel activiteit plaatsgevonden als in ieder ander volledig jaar. Naarmate 2016 vorderde zagen alle vier markten meer groei dan zij in de voorgaande twee jaren gecombineerd hebben gerealiseerd. De cijfers zijn verbazingwekkend”, aldus Andrew Jay, Executive Director Data Centre Solutions bij CBRE.

“Cloud blijft het landschap domineren; 70% van de deals is afkomstig uit deze sector. Deze hyperscale cloud deals die eens ongewoon waren zijn nu de norm geworden. Wij voorspellen dat de groei van de cloud blijft toenemen in omvang naarmate meer hyperscale providers voor grootschalige op maat gemaakte faciliteiten kiezen als een effectieve snelle to-market optie.”

Pin It on Pinterest

Share This