Amsterdam op tweede positie in wereldwijde ranglijst met colocatiemarkten

17 februari 2017

Als het gaat om datacenterdichtheid en de hoeveelheid colocatiefaciliteiten staat Amsterdam wereldwijd op de tweede positie. Alleen de Britse hoofdstad Londen gaat Amsterdam voor.

Dit blijkt uit de 2017 Global Top Ten Colocation Ecosystems van Cloudscene. Cloudscene heeft het totaal aantal colocatieruimten in de verschillende steden gecombineerd met het totaal aan Points of Presence (PoP’s) in alle colocatiedatacenters in een markt om deze top 10 samen te stellen. De top 10 ziet er als volgt uit:

De 2017 Global Top Ten Colocation Ecosystems van Cloudscene

Verenigde Staten is grootste datacentermarkt

“De Verenigde Staten is veruit de grootste datacentermarkt ter wereld. Het is dan ook niet verrassend dat vijf Amerikaanse steden in de lijst zijn opgenomen. Het is echter Europa die de top drie posities domineren, terwijl Sydney zijn entree heeft gemaakt op positie acht dankzij de aanzienlijke groei die Australië in de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt”, aldus Bevan Slattery, oprichter van Cloudscene.

De leidende spelers in de wereldwijde datacentersector zijn Equinix, Digital Realty, Global Switch, CenturyLink, NTT, AT&T en Verizon. Zowel Equinix, Digital Realty als Verizon zijn actief in alle tien steden die in de top 10 van Cloudscene zijn opgenomen.

Azië/Pacific is snelst groeiende markt

“We verwachten beweging te zien in de ranglijst van het ecosysteem voor het komende jaar, aangezien Azië/Pacific de snelst groeiende regio blijft voor de datacenterindustrie. Het is dan ook waarschijnlijk dat meer steden in de APAC-regio hun weg zullen vinden naar de top 10”, aldus Slattery.

Pin It on Pinterest

Share This