Veeam investeert 200 miljoen in cloudoplossingen

16 februari 2017

Veeam Software versterkt zijn cloudbusiness zodat zijn ecosysteem van meer dan 14.300 Veeam Cloud & Service Provider-partners (VCSP) en 45.000 resellers cloudadoptie wereldwijd kan helpen versnellen. Met meer senior managers, nieuwe innovaties en initiatieven streeft het bedrijf ernaar de cloudmarkt te domineren.

Voor bedrijven die digitale transformatie nastreven, zijn Availability-oplossingen die gebruikmaken van meerdere cloudinfrastructuren, essentieel. Volgens IDC zal de komende drie jaar 67 procent van de IT-infrastructuren en software van enterprises gefocust zijn op de cloud. Informatie is de kern van elke organisatie. Dat maakt cloudgebaseerde Disaster-Recovery-as-a-Service (DRaaS) essentieel om in het moderne cloudtijdperk te voldoen aan de Availability- en compliance-eisen. Volgens schattingen van Gartner zal de DRaaS-markt de komende twee jaar zelfs verdrievoudigen en tegen 2019 de 3,4 miljard dollar aantikken.

Veeam ziet deze drastische verschuiving en springt hierop in. Waar het bedrijf in 2016 met een jaar-op-jaar groei van 79 procent exponentieel succes behaalde, zullen Veeam en zijn partners dit jaar tot tweehonderd miljoen dollar investeren. Dit gebeurt met een exclusief aanbod van gratis Backup- en DRaaS-diensten via het wereldwijde ecosysteem van providers en resellers. Daarnaast heeft Veeam Danny Allan benoemd tot vicepresident van Cloud Integration and Alliance Strategy en, nog belangrijker, blijft het bedrijf zijn uitgebreide multicloud-strategie waarmaken – en zo ook Availability van én naar de cloud. Dit via ongeëvenaarde Backup-as-a-Service (BaaS), Disaster-Recovery-as-a-Service (DRaaS) en agent-gebaseerde oplossingen voor privé-, managed-, publieke- en hybride-cloudinfrastructuren.

“We staan momenteel op een keerpunt in de branche. Organisaties die nog geen DRaaS-strategie hebben toegepast, zullen daar de gevolgen van merken – denk aan hogere TCO, tragere bedrijfsvoering en het verliezen van concurrentievoordelen. Het is niet langer de vraag of, maar wanneer bedrijven zo’n strategie zullen invoeren”, zegt Peter McKay, President en COO van Veeam. “We hebben meer dan 230.000 klanten die op Veeam vertrouwen voor het 24.7.365 leveren van Availability van data en applicaties, en velen van hen willen gebruikmaken van de mogelijkheden die de cloud biedt, het aanbieden van private-, publieke- en hybride-cloudinfrastructuren via het Veeam Availability Platform for Hybrid Cloud. Net als onze partners – 14.300 VCSP’s en meer dan 45.000 resellers – erkent Veeam dit en met grote investeringen zetten we ons volledig in om onze partners en eindgebruikers te ondersteunen in hun weg naar de cloud.”

“Hoewel kostenbesparingen vaak gezien worden als de belangrijkste drijfveer voor cloudadoptie, horen we van onze klanten en partners dat een snellere time-to-market en betere kwaliteit belangrijker drijfveren zijn om cloud te introduceren binnen bedrijven”, zegt Paul Mattes, vicepresident Global Cloud Group van Veeam. “Nu steeds meer enterprises workloads op cloudplatformen laten draaien en tegelijkertijd SaaS- en cloud-native bedrijfsoplossingen in gebruik nemen, leidt Veeam de weg met investeringen en software die ze helpt om de waarde van de cloud nú te realiseren.”

Een van de manieren waarop Veeam blijk geeft van zijn strategische toewijding aan de cloud, is het partnerschap met Microsoft – een van de meest vooraanstaande publieke-cloudservicebedrijven ter wereld. Diensten als Direct Restore to Microsoft Azure stellen organisaties in staat om on-premise workloads te herstellen of naar Azure te brengen met behulp van geautomatiseerde conversiemogelijkheden. Dit is een uitbreiding van de huidige investeringen in Veeam Availability-oplossingen voor gebruikers en stelt hen in staat om de kracht van de cloud volledig te benutten.

Het personeelsbestand van Veeam bestaat louter uit topcloudtalenten. Als uitbreiding hierop heeft Veeam VMware-veteraan Danny Allan aangesteld als vicepresident van Cloud Integration and Alliance Strategy. Als CTO van Desktone, overgenomen door VMware, was Allan verantwoordelijk voor het ontwikkelen van technische en dienstverleningsstrategieën voor End User Computing-clouddiensten. Gedurende zijn carrière heeft hij veel samengewerkt met serviceproviders, system integrators en grote enterprises voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van virtuele-infrastructuuroplossingen. Ook is Allan de auteur van het patent achter VMware Horizon Air Hybrid Mode en werd hij erkend als medebedenker hiervan. Ten slotte zorgde hij voor de technische strategie achter VMware’s ontwikkeling van traditionele VDI-software naar clouddiensten.

“De brede en continue focus op flexibiliteit en de cloud voor succes in de hedendaagse digitale economie biedt Veeam en zijn partners een prachtige kans”, zegt Allan. “Veeam heeft niet alleen een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar Availability-softwareplatform, maar ook een ervaren en gepassioneerd team van het hoogste niveau. Ik ben telkens weer onder de indruk van zowel het directe Veeam-team als van de VCSP’s en klanten die onderdeel zijn van dit uitgebreide team.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This