Amazon lanceert zakelijke unified communications dienst Amazon Chime

15 februari 2017

Amazon lanceert de unified communications dienst Amazon Chime. Met deze dienst wil het bedrijf de concurrentie aangaan met andere unified communications diensten, zoals WebEx van Cisco en Microsoft’s Skype for Business. De dienst is cloud gebaseerd en wordt gehost in Amazon Web Services (AWS).

Amazon ChimeAmazon Chime biedt gebruikers de mogelijkheid één-op-één video-, spraak- of chatgesprekken op te zetten, virtuele vergaderingen te organiseren en deze bij te wonen. De dienst is geschikt voor zowel desktops, Android-apparaten en iOS-apparaten. Gebruikers kunnen dan ook vanaf iedere willekeurige locatie waar een internetverbinding beschikbaar is deelnemen aan vergaderingen die met Amazon Chime worden opgezet.

Drie versies

Doordat Amazon Chime wordt gehost in AWS betalen klanten uitsluitend voor het gebruik van de dienst. Zij hoeven dus niet te investeren in software en onderliggende infrastructuur, waardoor zij geld en tijd besparen. De dienst is beschikbaar in drie versies:

  • Amazon Chime Basic (gratis): biedt de mogelijkheid één-op-één-gesprekken te voeren, de chatfunctie te gebruiken en chatruimten op te zetten.
  • Amazon Chime Plus (2,50 dollar per gebruiker per maand): biedt dezelfde mogelijkheden als Amazon Chime Basic en voegt hier de mogelijkheid aan toe tijdens vergaderingen schermen te delen.
  • Amazon Chime Pro (15 dollar per gebruiker per maand): deze versie biedt maximaal 100 gebruikers toegang tot Amazon Chime en voegt verschillende functionaliteiten toe, waaronder de mogelijkheid vergaderingen op te nemen en de URL naar virtuele vergaderruimten te personaliseren.

Wie Amazon Chime wil uitproberen kan dit gratis doen dankzij de proefversie, die 30 dagen gratis gebruikt kan worden.

Pin It on Pinterest

Share This