Ciena’s Blue Planet MCP integreert netwerk- en servicebeheer

13 februari 2017

Ciena introduceert Blue Planet Manage, Control & Plan (MCP): een nieuw softwareplatform dat een einde maakt aan het traditioneel gefragmenteerde netwerkbeheer, door het netwerk- en servicebeheer en de netwerkplanning te integreren. Door klanten real-time softwarematige besturing en geavanceerde visualisatie te bieden, stelt Blue Planet MCP netwerk operators in staat om flexibele netwerkservices aan te bieden via Ciena’s packet en packet-optical productfamilies.

Blue Planet MCP maakt gebruik van de uitbreidbare, op microservices gebaseerde architectuur van Blue Planet. De oplossing sluit daarmee aan op het streven van Ciena om operators te helpen om met transformatie naar intelligentere en geautomatiseerde netwerken. Met zijn open interfaces biedt Blue Planet MCP daarnaast eenvoudige integratie met de bedrijfsprocessen van operators. Dit plaveit de weg naar optimaal programmeerbare, ICT-gerichte netwerkservices.

  • Blue Planet MCP maakt gebruik van open source-componenten en open technieken voor softwareontwikkeling om operators diverse voordelen te bieden:
    • Flexibelere netwerkservices: Met geautomatiseerde, meervoudig gelaagde service provisioning en prestatiemonitoring via één interface verbetert Blue Planet MCP de beschikbaarheid van netwerkservices en biedt het operators volledige controle. Het softwareplatform biedt daarnaast meervoudig gelaagd netwerkbeheer, zodat klanten van Ciena snel nieuwe services kunnen aanbieden en nieuwe omzetmogelijkheden kunnen aanboren.
    • Geïntegreerd beheer: Blue Planet MCP integreert het beheer en de planning binnen een web-based client interface. Dit zorgt voor geavanceerde visualisatie waarmee netwerkoperators optimaal inzicht  krijgen in de interfunctionele relaties tussen netwerkcomponenten, netwerklagen en de services die daar gebruik van maken. Dit zorgt voor een ingrijpende verbetering van de communicatie en coördinatie tussen afdelingen.
    • Een open en uitbreidbare architectuurBlue Planet MCP biedt open API’s die een snelle integratie mogelijk maken met huidige en geplande systemen voor zakelijke en operationele ondersteuning (B/OSS), softwaregedefinieerde orchestration en network function virtualization (NFV) systemen. De flexibele schaalbaarheid en modulaire microservice-mogelijkheden van de software stellen interne DevOps-teams van operators in staat om het platform verder uit te breiden met het oog op nieuwe gebruikstoepassingen en applicaties.
  • De Blue Planet MCP-software zal ook toegankelijk zijn voor klanten, externe developers en partners via de Ciena Emulation Cloud. Dit maakt het mogelijk om de REST API-interfaces van Blue Planet MCP voor netwerkcomponenten van derde partijen open te testen en te zorgen voor een snelle integratie van oplossingen.
  • Blue Planet MCP kan desgewenst naast het bestaande OneControl Network Management-platform van Ciena worden ingezet. Het softwareplatform zal vanaf juni 2017 wereldwijd verkrijgbaar zijn voor specifieke toepassingen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This