SAP voorziet SAP S/4HANA Cloud van functies op basis van machine learning

9 februari 2017

SAP stelt nieuwe functies beschikbaar voor de cloud ERP oplossing SAP S/4HANA Cloud. Deze nieuwe functies zijn onder andere gebaseerd op machine learning technologie. Daarnaast kondigt het technologiebedrijf nieuwe functionaliteiten aan die later dit jaar beschikbaar komen.

SAPSAP S/4HANA Cloud combineert de voordelen van de SAP S/4HANA business suite met de schaalbaarheid, ontzorging, lage instapkosten en korte implementatieperiode van een SaaS oplossing. Met deze combinatie wil SAP organisaties ondersteunen in hun digitale transformatie.

Een overzicht van de nieuwe features:

 1. Machine learning legt automatische koppelingen
  De module S/4HANA Finance kan voortaan betalingen automatisch koppelen aan de juiste factuur. Zo besparen organisaties veel manuren en kunnen hierdoor meer tijd besteden aan strategische en innovatieve projecten. De oplossing gebruikt hiervoor een machine learning algoritme.

  Eenzelfde algoritme koppelt ook cv’s aan openstaande vacatures, zodat HR professionals hun recruitment workflow kunnen versnellen.

 2. End-to-end projectmanagement voor de dienstensector
  S/4HANA Cloud voorziet nu in volledig end-to-end projectmanagement voor dienstverlenende organisaties.
 3. Directe analytics op iedere transactie
  S/4HANA Cloud is voorzien van ‘Intelligent ERP’. Dat betekent dat de oplossing op iedere businesstransactie direct contextuele analytics toepast. Daardoor weet de boardroom direct wanneer iets plaatsvindt en kunnen ze nog sneller actie ondernemen.

Roadmap

De nu beschikbaar gestelde functies vormen de eerste update in een reeks van vier updates die voor 2017 op de planning staan. SAP heeft ook details vrijgegeven over de drie updates die in het tweede, derde en vierde kwartaal van dit jaar volgen:

 • Intelligente setup wizards
  De kwartaalupdates van SAP bevatten onder andere setup wizards die dankzij machine learning en kunstmatige intelligentie steeds intelligenter worden.
 • Betere integratie met andere cloud oplossingen
  Ook bevatten deze updates verbeteringen voor cloud integratie en verbeteringen in de API’s voor een hechtere integratie met andere applicaties en legacy systemen.
 • Ondersteuning voor Internet of Things en blockchain
  Daarnaast komen nieuwe functies beschikbaar op het gebied van Internet of Things en blockchain, waarmee organisaties hun digitale businessmodellen kunnen versterken. Ook gaan partners uitbreidingen ontwikkelingen voor specifieke verticals en verdere lokalisatie.

Groei in SaaS markt

De focus die SAP legt op de SaaS markt is niet verrassend. Onderzoeksbureau IDC becijferde dat deze markt jaarlijks met 17 procent groeit, tot 103,9 miljard dollar in 2020.

Pin It on Pinterest

Share This