Nieuwe software-defined dataservices en orkestratie-tools

13 oktober 2016

Commvault introduceerde tijdens de klantconferentie Commvault GO 2016 in Florida (VS) verschillende innovaties voor het Commvault Data Platform, op het gebied van software-defined dataservices, orkestratie en de gebruikersinterface. Hiermee speelt de specialist in datamanagementoplossingen in op de groeiende vraag onder CIO’s en andere leidinggevenden naar manieren om meer waarde te halen uit hun data.

Commvault heeft de introductie van deze innovaties versneld met het oog op de toenemende disruptie door de opkomst van de cloud, de explosie van applicaties en de stijgende vraag naar security en compliance. Daarnaast willen organisaties ‘anywhere computing’ benutten en hebben ze te maken met toenemende volumes van data.

“Terwijl de hoeveelheid aan data toeneemt, en de verschuiving naar de cloud, groeit ook de complexiteit voor wat betreft het beheren van alle data”, zegt N. Robert Hammer, bestuursvoorzitter, President en CEO van Commvault. “Door voortdurend innovaties te bieden, die datamanagement in complexe omgevingen uitbreiden, stelt Commvault klanten in staat concurrentievoordeel te behalen in een wereld waar data in het middelpunt staat. Commvault’s krachtige dataplatform en oplossingen vormen het meest uitgebreide scala aan producten en diensten voor holistisch datamanagement.”

De nieuwe innovaties van Commvault bouwen voort op de open API-architectuur en bieden nieuwe niveaus van openheid. Dat zorgt voor bredere keuzevrijheid van klanten op het gebied van infrastructuur-, platform-, compute- en storageproviders.

De belangrijkste disruptieve kracht in de IT-industrie op dit moment is de cloud. Voortbouwend op zijn sterke trackrecord in clouddatamanagement breidt Commvault de ondersteuning voor Amazon Web Services (AWS) verder uit. Naast virtual machines zijn nu ook databases te beschermen. Organisaties kunnen daardoor een holistische datamanagementstrategie voeren, die zowel on premise als cloud afdekt.

Commvault lanceerde tevens nieuwe back-up-, migratie- en dataprotectiemogelijkheden voor applicaties en workloads in Oracle- en Azure-clouds. Dit onderstreept dat Commvault de enige leverancier is die een brede cloudstrategie mogelijk maakt dankzij de ondersteuning van meer dan 25 public clouds en een toenemende reeks van cloudgebaseerde of cloudspecifieke workloads.

De belangrijkste innovaties zijn de volgende.

Eenvoudigere interface voor zakelijke gebruikers

Om het voor gebruikers makkelijker te maken om hun Commvault-omgeving te configureren, te gebruiken en te monitoren, introduceert Commvault een nieuwe serie rolspecifieke userinterfaces op basis van HTML-5. De serie omvat een nieuwe admin-console voor database- en virtualisatie-beheerders, waarmee ze gebruikers kunnen helpen bij het inzetten en monitoren van hun Commvault-omgeving.

Met deze nieuwe consoles met bredere en krachtiger dashboardmogelijkheden, kan een gebruiker grafische weergaven creëren van KPI’s, gebruik, operationele gezondheid en andere kenmerken. Deze weergaven zijn voor iedere gebruiker op maat aan te passen aan zijn of haar functie.

Bredere automation voor krachtiger orkestratie

Nu de druk op organisaties toeneemt om meer waarde en inzicht uit data te halen, biedt Commvault meer automation mogelijkheden binnen het platform. Die zijn gebaseerd op templates die vooraf ingestelde IT-uitkomsten definiëren. Deze mogelijkheid – die via de nieuwe interface wordt geleverd – vereenvoudigt de configuratie van gecompliceerde operationele policy’s. Dat vergemakkelijkt het aanpassen van operationele policy’s.

Software-defined dataservices voor big data en andere omvangrijke workloads

Bedrijven onderzoeken momenteel opties om hun storage te schalen en de kosten van traditionele legacy-systemen te reduceren. Zij hebben daarvoor een platform nodig, dat inspeelt op hun zakelijke eisen. Door de software-defined mogelijkheden van het platform uit te breiden, stelt Commvault klanten in staat om dezelfde prestaties te behalen voor wat betreft back-up, recovery en archivering als die van veel big data- en digital repository-omgevingen. Deze infrastructuurmogelijkheden bieden klanten de mogelijkheid te profiteren van nieuwe oplossingen die zijn toegesneden op big data- en digitale workloads. De nieuwe software-defined dataservices van Commvault voorkomen vendor lock-in, verlagen de kosten van legacy-systemen, bieden meer flexibiliteit en zorgen voor meer schaalbaarheid en betere prestaties.

Meer openheid

Commvault introduceerde tijdens Commvault GO nieuwe API’s die het Commvault Data Platform nog toegankelijker maken. De API’s vereenvoudigen de integratie van de Commvault-software met de meeste brede reeks van on premise , virtuele, cloud- en gedistribueerde omgevingen. Nu klantomgevingen steeds complexer worden, is het zaak dat klanten beschikken over een eenvoudige en slimme manier om hun datamanagement vorm te geven. Het Commvault Data Platform biedt die eenvoud door een groeiende aantal ingebouwde API’s waarmee de verschillende omgevingen zijn te koppelen. Met de API’s kan een klant traditionele en nieuwe workloads combineren binnen iedere infrastructuur en de workloads ook transformeren naar nieuwe of andere infrastructuren.

Snelle ontwikkeling en meer flexibiliteit

De markt voor copy datamanagement richt zich op het faciliteren van de zakelijke gebruikers om zijn doelen te behalen. Het kan dan gaan om meer flexibiliteit, een snellere time to market of het aantrekken van nieuwe klanten. Dit werkterrein werd van oudsher gedomineerd door losse oplossingen voor specifieke IT-applicaties. Klanten moesten voor iedere applicatie een andere oplossing aanschaffen. Dankzij block level copy datamanagement, ondersteuning van flash storage arrays en cloudreplicatie is dit niet langer nodig. Het geïntegreerde Commvault Data Platform zorgt daardoor voor lagere kosten, snellere processen en minder complexiteit.

IntelliSnap-integratie met Pure Storage

Verder maakte Commvault bekend dat het de support van Commvault IntelliSnap heeft uitgebreid naar de flash arrays van Pure Storage flash arrays. Zo halen klanten van Pure Storage meer rendement uit hun investering in deze technologie.

Robbert Hoeffnagel

Editor and consultant @ Belgium Cloud, SDIA/Green IT Amsterdam and Mepax

Pin It on Pinterest

Share This