IBM neemt Red Hat over

29 oktober 2018

IBM gaat open source-specialist Red Hat overnemen voor een bedrag van 34 miljard dollar. Daar hebben beide ondernemingen bekend gemaakt.

“De overname van Red Hat is een game-changer. Het verandert alles aan de cloudmarkt”, aldus Ginni Rometty, voorzitter, president en Chief Executive Officer van IBM, in een persbericht waarin de overname bekend is gemaakt. “IBM wordt ‘s werelds nummer 1 hybride cloudaanbieder en biedt bedrijven de enige open cloudoplossing die de volledige waarde van de cloud voor hun bedrijven ontsluit.”

80 procent

“De meeste bedrijven zijn vandaag de dag nog maar 20 procent van hun cloud-reis en huren rekenkracht om kosten te besparen”, zei ze. “De volgende 80 procent gaat over het ontsluiten van echte bedrijfswaarde en het stimuleren van groei. Dit is het volgende hoofdstuk van de cloud. Het vereist een verschuiving van bedrijfsapplicaties naar hybride cloud, het extraheren van meer gegevens en het optimaliseren van elk onderdeel van het bedrijf, van supply chains tot verkoop.”

Standardkeuze

“Open source is de standaardkeuze voor moderne IT-oplossingen en ik ben ontzettend trots op de rol die Red Hat heeft gespeeld bij het realiseren daarvan in de onderneming”, aldus Jim Whitehurst, President en CEO van Red Hat. “Door onze krachten te bundelen met IBM krijgen we meer schaalgrootte, middelen en mogelijkheden om de impact van open source als basis voor digitale transformatie te versnellen en Red Hat naar een nog breder publiek te brengen – dit alles met behoud van onze unieke cultuur en niet-aflatende inzet voor open source innovatie.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This