Equinix biedt directe, private toegang tot SAP Cloud Portfolio

29 augustus 2017

Equinix is een samenwerking aangegaan met SAP en biedt hiermee wereldwijd een directe en beveiligde toegang tot het SAP Cloud Portfolio. Toegang tot de SAP HANA Enterprise Cloud en Cloud Platform is hierbij inbegrepen. Via Equinix Cloud Exchange is er verbinding mogelijk in Amsterdam, Frankfurt, Los Angeles, New York, Silicon Valley, Sydney, Toronto en Washington.

“De huidige stijging van cloudgebruik zorgt wereldwijd voor een toename van het aantal multicloud-applicaties”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Benelux bij Equinix. Uit onderzoek van IDC Cloudview is gebleken dat 85 procent van de bedrijven momenteel een multicloud-strategie gebruikt, of dit in de nabije toekomst van plan is. “Equinix Cloud Exchange, met zijn directe toegang tot clouddiensten en -platforms zoals het SAP Cloud Portfolio, helpt zakelijke klanten de ontwikkeling van hybride- en multi-cloudoplossingen te bespoedigen.”

Stapgewijs

“Met meer dan 130 miljoen licentiehouders heeft SAP een groot deel van de zakelijke markt voor bedrijfssoftware in handen. Door klanten via Equinix Cloud Exchange simpel, veilig en kostenefficiënt toegang te geven tot diverse multi-clouddiensten en platforms, zoals de SAP-toepassingen, helpen wij onze klanten om een hybride cloud oplossing te ontwikkelen”, aldus Eielts. In eerste instantie krijgen gebruikers van Equinix Cloud Exchange toegang tot SAP HANA Enterprise Cloud en SAP Cloud platform, welke dienen als IaaS- en PaaS-oplossingen. In de nabije toekomst zullen Equinix en SAP ook SAP SuccesFactors, SAP Hybris en SAP Ariba beschikbaar maken.

Groeiend cloudgebruik

SAP begint een steeds belangrijkere rol te spelen bij het gebruik van de cloud binnen bedrijven uit met name de EMEA- en APAC-landen. Uit onderzoek van 451 Research blijkt dat het gebruik van de SAP-cloud in de EMEA-zone met 35 procent is toegenomen. Equinix beschikt, via Equinix Cloud Echange, over het grootste aanbod aan aanbieders in clouddiensten, waaronder AWS, Microsoft Azure, Oracle, Google Cloud Platform en andere toonaangevende aanbieders van clouddiensten zoals SAP. Equinix Cloud Exchange is een geavanceerde oplossing voor interconnectiviteit en biedt virtuele toegang tot cloud platforms via besloten en directe verbindingen om zo betere beveiliging en prestaties te bieden. Cloud Exchange wordt momenteel in 21 verschillende landen aangeboden en wordt komend jaar verder uitgerold.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This