‘Vraag naar lithium-gebaseerde UPS-systemen gaat hard stijgen’

26 juli 2017

Datacenters gaan in toenemende mate overstappen op UPS-systemen met lithium-ion batterijen. In 2025 hebben lithium-gebaseerde UPS-systemen een marktaandeel van 33% veroverd op de UPS-markt.

Dit voorspelt Bloomberg New Energy Finance (BNEF) op basis van eigen onderzoek. Op dit moment maken nagenoeg alle datacenter gebruik van UPS-systemen met loodaccu’s. BNEF verwacht dat dit jaar de eerste datacenters zullen overstappen op lithium-ion gebaseerde UPS-systemen, waarna de systemen in de komende jaren door steeds meer partijen worden omarmd.

Het gebruik van lithium-ion UPS-systemen in Europese en Noord-Amerikaanse datacenters gedurende de periode 2016-2026 (in gigawatt-uur)

Het gebruik van lithium-ion UPS-systemen in Europese en Noord-Amerikaanse datacenters gedurende de periode 2016-2026 (in gigawatt-uur)

Vraag naar UPS-systemen stijgt

BNEF voorspelt ook dat de vraag naar UPS-systemen in het algemeen gaat stijgen. In 2016 kwam de vraag naar UPS-systemen nog uit op 3,5 gigawatt-uur. BNEF verwacht dat de vraag in 2025 is opgelopen tot 14 gigawatt-uur. Een klein aantal hyperscale datacenters van bedrijven als Google, Apple, Amazon, Facebook en Microsoft zal de komende jaren de datacentermarkt blijven domineren.

Het volledige rapport van BNEF is na registratie hier beschikbaar.

Pin It on Pinterest

Share This