Dassault Systèmes neemt meerderheidsbelang in cloud service provider Outscale

22 juni 2017

Dassault Systèmes maakt bekend een meerderheidsbelang te hebben verworven in cloud service provider Outscale. Daarmee versterkt het bedrijf haar positie op de markt en kan het bedrijf klanten beter helpen businessprocessen digitaal te transformeren. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Dassault SystèmesOutscale is sinds de oprichting in 2010 in Frankrijk uitgegroeid tot een wereldwijde ‘Infrastructure as a Service’ (IaaS)-aanbieder. Dit ISO/IEC 27001 2013 gecertificeerde bedrijf levert clouddiensten en -oplossingen vanuit tien datacenters in Europa, Noord-Amerika en Azië. De cloudoplossingen zijn gebaseerd op Cisco CMSP Advanced, volledig op Intel gebaseerde cloudtechnologie en NetApp AltaVault, aangevuld met het zelf ontwikkelde cloudbesturingssysteem TINA OS. Dit extra beveiligde OS integreert en automatiseert het gebruik van alle cloudmiddelen, zoals de benodigde opslag- en netwerkcapaciteit. Dat biedt klanten het voordeel dat zij hun cloudplatform makkelijker kunnen implementeren, beheren en optimaliseren, zelfs in bijzonder complexe omgevingen.

Dassault Systèmes behoorde tot de initiële investeerders in Outscale en vertrouwt op hun dienstverlening voor het managen van het 3DEXPERIENCE-platform en alle daarop gebaseerde ‘industry solution experiences’. Samen vormen deze een cloudaanbod voor 3D-ontwerpen, simulaties en digitale productie in 12 marktsectoren. Via de meerderheidsinvestering is Dassault Systèmes beter in staat de benodigde piekcapaciteit aan cloudmiddelen en -diensten te managen. Ook kan het hun aanbod marktgericht diversifiëren, door zowel nieuwe functionaliteit toe te voegen als combinaties van lokale installaties met private en hybride cloudomgevingen te ondersteunen.

Pin It on Pinterest

Share This