Onderzoek Oracle: 64 procent van bedrijven implementeert momenteel roboticatechnologie of is dat van plan

13 september 2016

De technologieën die de drijfveer vormen achter de ‘Vierde Industriële Revolutie’ – ook wel Industry 4.0 genoemd –, zijn ontwikkeld op basis van een cloudinfrastructuur. Uit het rapport The Oracle Cloud: Opening up the Road to Industry 4.0 blijkt dat bedrijven de cloud zien als een onbeschreven bladzijde waarop ze hun innovatiestrategieën bouwen: van robotica tot en met kunstmatige intelligentie. 

In het onderzoek werden twaalfhonderd beslissingsbevoegden in EMEA ondervraagd over hoe bedrijven de overgang naar Industry 4.0 in goede banen leiden. De resultaten geven inzicht in welke technologieën hun interesse hebben om succesvol te blijven in dit door data gedreven tijdperk. Honderd van de twaalfhonderd beslissingsbevoegden zijn afkomstig uit de Benelux. Dit persbericht bevat lokale cijfers.

De meerderheid van de bedrijven implementeert momenteel nieuwe innovatiestrategieën of is van plan dat te doen:

  • 64 procent heeft roboticatechnologie geïmplementeerd of is van plan dat te doen;
  • 55 procent werkt met kunstmatige intelligentie of is van plan dat te doen.

De meeste bedrijven erkennen dat een cloudinfrastructuur vereist is om deze technologieën tot leven te brengen. 66 procent is van mening dat een enterprise-cloudplatform organisaties de mogelijkheid biedt innovatie als robotica en kunstmatige intelligentie te gelde te maken.

Een grote meerderheid van de bedrijven loopt op schema als het gaat om hun plannen voor de implementatie van één geïntegreerd cloudmodel binnen hun gehele organisatie.

Op dit moment heeft slechts 6 procent een geïntegreerd cloudmodel voor legacy-applicaties en nieuwe platforms. 38 procent zegt echter zo’n model dit jaar nog te implementeren, en nog eens 46 procent verwacht dit in 2017 te doen.

Pascal Giraud, Senior Director IaaS Foundation & Cloud Platform bij Oracle EMEA: “Ondanks een onzeker economisch klimaat begrijpen bedrijven dat met de snelheid waarin de huidige markt zich ontwikkelt, vooroplopen belangrijker is dan ooit. Een aantal van de meest succesvolle bedrijven ter wereld is opgericht tijdens de piek van de financiële crisis: denk aan Uber en Airbnb. Hieruit blijkt dat er altijd kansen zijn. Met de start van Industry 4.0 komen bedrijven wat innovatie betreft, terecht in ofwel een snelle ofwel een langzame rijstrook. De opkomst van geïntegreerde cloudinfrastructuren heeft het voor bedrijven goedkoper en makkelijker gemaakt om de concurrentie vóór te zijn.”

50 procent van de Benelux-respondenten gaf aan dat het onvermogen om snel innovatieve apps te implementeren, een van de uitdagingen is waar ze op het gebied van cloudimplementaties op dit moment mee te maken hebben. Daarnaast zegt 44 procent dat de benodigde tijd om te innoveren het grootste inefficiëntiepunt is in zijn huidige platformmodel. 52 procent zegt hetzelfde over de integratie van gebruikte diensten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This