Red Hat Ceph Storage 2 voorzien van verbeterde object-storage mogelijkheden en verbeterd gebruiksgemak 

22 juni 2016

Red Hat kondigt Red Hat Ceph Storage 2 aan. De nieuwe generatie van het open software-defined storage platform is gebaseerd op de Ceph Jewel release. Een aantal nieuwe mogelijkheden die object-storage workloads ondersteunen zijn in deze versie opgenomen. Daarnaast is het gebruiksgemak verbeterd.

RedHatlCeph is volledig nieuw ontworpen om de digitale transformatie van bedrijven via web-scale object en cloud-infrastructuren te ondersteunen. Deze object storage-oplossing is zeer geschikt voor bedrijven die implementaties uitvoeren met een petabyte of meer aan gegevens. Red Hat Ceph Storage 2 biedt geavanceerde mogelijkheden voor grootzakelijke bedrijven die schaalbaarheid, verbeterde veiligheid en compatibiliteit met standaard API’s vereisen.

Nieuwe object storage-functies in Red Hat Ceph Storage 2 zijn:

  • Nieuwe wereldwijde object storage clusters die een enkele namespace en synchronisatie van gegevens tussen clusters in verschillende regio’s bieden.
  • Verbeterde security via integratie met verificatiesystemen, waaronder Active Directory, LDAP en OpenStack Identity (Keystone) v3.
  • Verbeterde Amazon S3 en OpenStack Object Storage (Swift) compatibiliteit, waaronder ondersteuning voor AWS v4 client signatures, object versiebeheer, bulk deletes en meer.

Naast Red Hat Ceph Storage 2 debuteert ook Red Hat Storage Console 2, een storage management- en monitoringsysteem met een vernieuwde, gestroomlijnde gebruikersinterface. Deze nieuwe technologie vereenvoudigt zowel de implementatie als het operationeel beheer van Ceph. Dit maakt scale-out storage toegankelijk voor een bredere groep gebruikers, terwijl de implementatietijd van dagen tot uren wordt verkort, zo blijkt uit tests van Red Hat. Red Hat Storage Console 2 biedt een moderne grafische interface om de prestaties en bezettingsgraad te monitoren en beheren.

Red Hat kondigt ook een tech preview aan van CephFS, het POSIX-compliant bestandssysteem dat een Ceph storage cluster gebruikt voor de opslag van data en met de OpenStack Manila service gebruikt kan worden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This