Atlantis Computing gaat strategische samenwerking met Citrix aan voor de ontwikkeling van hyper-converged appliances

31 mei 2016

Atlantis Computing is een strategische samenwerking aangegaan met Citrix. Het doel is om de Citrix Workspace Suite-software op Citrix XenServer te laten draaien binnen de volledig op flash gebaseerde hyper-converged Atlantis HyperScale-appliances en de SDS-oplossingen van Atlantis USX. De laatstgenoemde oplossing is als eerste SDS-platform gecertificeerd voor opname in de hardwarecompatibiliteitslijst voor Citrix XenServer 7.0.

Atlantis HyperScale voorziet met één oplossing in rekenkracht, opslagcapaciteit, netwerktechnologie en virtualisatiemogelijkheden. Dit kan de infrastructuurkosten terugbrengen tot 125 dollar voor een virtuele desktop en tot 82 dollar per gebruiker in het geval van een gehoste en gedeelde desktop. Organisaties als Arizona Tile hebben hun Citrix XenDesktop-infrastructuur reeds vereenvoudigd door kostbare storage array-upgrades in te ruilen voor kant-en-klare hyper-converged Atlantis HyperScale-appliances die voor kostenbesparingen zorgen en de gebruikerservaring verbeteren.

De oplossing kan worden ingezet als een hyper-converged appliance of als een softwareoplossing voor de bestaande infrastructuur die compatibel is met alle mogelijke hardware. Met een minimale configuratie van één server kunnen organisaties klein beginnen en hun gebruikersbestand op basis van een ‘pay as you grow’-model uitbreiden tot tienduizenden werkplekken. Daarmee kunnen ze profiteren van voorspelbare kosten en een superieure gebruikerservaring.

De complete Citrix Workspace Suite, waarvan Citrix XenDesktop en XenApp onderdeel van zijn, zal worden aangeboden in combinatie met de gepatenteerde technologie van Atlantis voor datareductie om de opslagcapaciteit tot 90 procent te verhogen. De Atlantis HyperScale-infrastructuur zet daarnaast de kracht in van Citrix NetScaler voor het optimaliseren van de gebruikerservaring vanaf elke locatie en elk apparaat. De combinatie van de snelle kloonfunctionaliteit van Atlantis en Citrix Lifecycle Manager maakt het mogelijk om in een paar minuten tijd duizenden desktops in te richten. Bedrijfskritische gegevensdiensten zoals deduplicatiebewuste replicatie stellen ICT-afdelingen in staat om kostenefficiënte disaster recovery-locaties te implementeren.

Pin It on Pinterest

Share This